IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Tesla достигнаха исторически връх

Цената им достигна над 393 долара при вчерашната борсова сесия в САЩ

14:36 | 19.12.19 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Книжата на Tesla приключиха търговията в сряда, достигайки най-високата цена в историята си, пише CNBC.

Акциите на компанията завършиха борсовата сесия вчера с 3,47% ръст на цената, достигайки рекордните 393,15 долара. Така надминаха дневните ръстове, достигнати, когато главният изпълнителен директор Илон Мъск публикува прочутия си туит през август 2018 г., посочващ, че има „осигурено финансиране“, за да направи компанията отново частна.

Вчерашните ръстове доведоха до скок на пазарната капитализация на производителя на електромобили до 70,9 млрд. долара. През това тримесечие стойността на книжата на Tesla нарасна с близо 60%, след като компанията отчете изненадваща печалба за третото тримесечие.

Сега акциите са напът да запишат най-доброто си тримесечие от третото тримесечие на 2013 г.

Новата Gigafactory на Tesla в Китай – първата на компанията извън САЩ, бавно увеличава темпа си на работа, но анализаторите не очакват да видят масово производство до следващата година. Мъск не спира да коментира завода си и китайския пазар, като ключов за бъдещето на компанията, докато търсенето на колите на Tesla се увеличава в азиатската страна. Фаза едно от търговската сделка на САЩ и Китай, обявена миналата седмица, може да помогне на операциите на Tesla на един потенциално печеливш за нея пазар.

Очакваше се компанията да намали разходите си за труд и да увеличи маржа на печалбата в завода, но Bloomberg писа вчера, че Tesla обмисля да свие цената на произвежданите в Китай седани Model 3 с 20% или повече.

През ноември Мъск обяви, че планира създаването на четвърти завод на Tesla – този път в Берлин. През първите три тримесечия на 2019 г. продажбите на Tesla се увеличиха в европейските страни въпреки забавянето на целия пазар на нови коли в региона.

Изграждането на завод там може да помогне на Tesla да избегне трудностите по износа на колите ѝ от САЩ към Европа и може да ѝ помогне да избегне несигурността около търговската война и митата.

При обявяване на новини за третото тримесечие Tesla заяви, че планира да произвежда вече популярния Model 3 и предстоящия Model Y в европейския завод.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 5 rate down comment 2
khao
преди 4 години
първо сега искаш да ми кажеш че цялата борса е пунта-мара и всеки купува ей така на кило? или че Тесла е така заради тръмп :):)и после да отбележим, глууупако ... че не си казвал нищо такова преди ! Ти твърдеше че няма да има ел.мобили изобщо, защото няма лииииитийчец и тооочец! :) С времето като се разкрива какви небивалици си писал, почваш да се променяш тезата.ти утре ще кажеш че си бил природозащитник преди Гретхен ! ... ало, осъзнай се!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 7
Императорът
преди 4 години
Абе, слабоумни долни леви... (знаете си какво сте) - гей-агитката - да сте забелязали, че всички щатски индекси са на рекордни върхове? Покрай качествените акции разбира се, се качват и такива *** !!! Каквото съм казал преди още е в сила, дори много повече - защото всички концерни навлизат здраво на пазарът на електробрички и ще смачкат смешната малка тесличка с жалкото и производство като *** !!! Толкова ли нямате мозък да го разберете това? Явно нямате... апропо - обзалагам се, че никой от вас тука няма нито акции на Тесличката, нито на каквото и да било - това навремето беше сайт за инвеститори, сега е за някакви лъскачи и платени ***, като тоя Кухаов и като Шумов, дето даже и в дом за възрастни с умствена изостаналост ще им се подиграват !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 2
georgi_shum
преди 4 години
Не принизявай значението на думата инвеститор, като я свързваш с мазникосата императрица :)) много пъти съм казвал, че той е обикновен вложител :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 4
khao
преди 4 години
освен да си пожелаем повече мошшшшеници като него, друго май няма какво да направим! инвеститорЪТ ще си остане същия лаик !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 3
zelka007
преди 4 години
както казва виден форумен инвеститор ... мошшшшшшшшеници ... но , ако ги дават по $3 за парче би взел , след което би ги продал по справедлива пазарна цена ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 8
khao
преди 4 години
е и?... те не плащат дивидент ! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още