IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел: Няма да предприемаме ответни мерки срещу санкциите на САЩ за „Северен поток 2“

Германският канцлер ще заложи на разговори, в които ще изрази неодобрението на решението на американския Сенат да наложи наказателни мерки

20:35 | 18.12.19 г. 9
Автор - снимка
Създател
<p>
	Германският канцлер Ангела Меркел. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Германският канцлер Ангела Меркел. Снимка: Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че Германия няма да предприеме ответни мерки срещу решението на САЩ да наложат санкции на компаниите, строящи газопровода "Северен поток 2", предаде Ройтерс. 

Американският Сенат прие снощи бюджета за отбрана, съдържащ санкции срещу "Северен поток-2", предвиден да доставя руски природен газ до Германия. Не е ясно дали мерките биха забавили изпълнението на проекта, отбелязва агенцията.

"Не виждам друг начин, освен да водим разговори, за да дадем да се разбере, че не одобряваме това", каза Меркел, осъждайки екстериториалния характер на санкциите.

Пред Бундестага канцлерът каза също, че не е уведомена китайските власти да са отправяли някакви заплахи, ако Huawei бъде изключен от разработването на 5G мрежата в Германия и отново подчерта, че е срещу изключването на конкретни компании.

Не ми е съобщавано нищо за натиск от китайските власти, посочи Меркел.

Китайският посланик в Германия Кен Ву намекна миналата седмица, че Китай може да вземе ответни мерки, ако Huawei бъде изключенаот разработването на 5G мрежата, споменавайки милионите коли, които германски компании продават на китайския пазар.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

9
rate up comment 7 rate down comment 0
Mit1
преди 4 години
Не мисля, че става дума за васали и роби. Просто Европа са в много по-слаба позиция отколкото САЩ. Все пак това са много държави с много различни мнения и политики. Ако ЕС беше една държава, с едно правителство, един бюджет и т.н., както сега е САЩ, тогава изобщо нещата нямаше да стоят по този начин! Нито спрямо САЩ, нито спрямо Китай, нито спрямо Русия...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 3
Императорът
преди 4 години
Ами надупен е, защото от Козяк му плащат някакви центове...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 10 rate down comment 4
Otka4eni reformatori
преди 4 години
PS Не знам и не ме касае, дали позицията на САЩ е справедлива. Важното е че е константна - както за Южен, така и за Северен и Турски. Хем сам си противоречиш, хем и си и признаваш. Не те интересува позицията на САЩ.. значи и потоп да стане не те интересува, важното е че САЩ са прави, хм?? По големо надупване от твоето няма никъде...А колкото до константната им позиция това е така, но изобщо замислял ли си се защо е така и каква е първо причината за такава константна и твърда поликита...?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 18
korn
преди 4 години
Меркел е най великия политик на нашето време,нямаща нищо общо с клоуни като Путин,Тръмп, Макрон и Джонсан. По германски си върши работата перфектно.Не е за вярване че преди 70 години Германия е била в руини и разделена на две, а днес управлява почти цяла Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 17 rate down comment 4
дядя Вова
преди 4 години
Покажете как гордите българи ще отвърнат на санкциите на хегемона!Каква гордост бе издънка (пич):"Нашите хора обичат свободата, но някой да им я разнесе по къщята."Васил Левски
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 22
Стоян Петров
преди 4 години
Господа, защо ожалвате клетата Германия? Санкциите не са само срещу СП-2, а и срещу Турски поток. Покажете как гордите българи ще отвърнат на санкциите на хегемона! Надявам се същото да сторят и смелите турци, твърдите сърби и непоколебимите унгарци. PS Не знам и не ме касае, дали позицията на САЩ е справедлива. Важното е че е константна - както за Южен, така и за Северен и Турски.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 16 rate down comment 8
Императорът
преди 4 години
Ами няма и смисъл, защото това са поредните жалки и безмислени санкции, които няма за променят нищо. Северен поток ще бъде завършен, колкото и да се пънат Говедорес. Самите те признават, че няма как да спрат газопровода.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 8
ing5rov
преди 4 години
е как да бъде иначе , Германия си е 51ви щат ... за какво си има канцлеракт ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 21 rate down comment 9
Грую Груев
преди 4 години
Поведение не просто на васал, а на колониален РОБ! Да, това е истинското робство от съвременен тип. Жалко за Германия - велика някога страна...П.С. Изборът на ялови политици, като тая и баболюбът макарон, - и в прекия, и в преносния смисъл - води до точно това: роби, без право на мнение!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още