IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Турски поток" ще бъде пуснат в експлоатация на 8 януари в Истанбул

Руският президент Владимир Путин ще посети Турция през първото десетдневие на януари

16:48 | 30.11.19 г. 15
<p>
	Турският президент Реджеп Ердоган.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Турският президент Реджеп Ердоган. Снимка: Ройтерс

Турският президент Реджеп Ердоган заяви днес, че пускането в експлоатация на газопровода "Турски поток" ще се състои на 8 януари в Истанбул, съобщи в."Миллиет". Ердоган посочи това на церемонията по откриването на европейския участък от Трансанадолския газопровод /ТАНАП/ в Ипсала в окръг Одрин.

Разбира се, ние имаме още една много важна стъпка, която ще направим. На 8 януари в Истанбул ще пуснем в експлоатация газопровода, наречен "Турски поток", каза Ердоган, цитиран от ТАСС.

По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че посещението на руския президент Владимир Путин в Турция се планира за първото десетдневие на януари, отбелязва ТАСС.

На 19 ноември руският концерн Газпром съобщи, че завършва подготвителните дейности за пускането в експлоатация на газопровода "Турски поток", което според графика трябва да се случи до края на 2019 година.

В момента с газ са запълнени двете линии, като се започне от крайбрежните обекти около руския град Анапа до приемния терминал, разположен край селището Къйъкьой на турското крайбрежие.

Същевременно приключват и подготвителните дейности на приемния терминал в Турция.

"Турски поток" предвижда изграждането на газопровод по дъното на Черно море до европейската част на Турция и до границата с Гърция. Първата тръба ще снабдява с газ турския пазар, а втората - страните от Южна и Югоизточна Европа. 

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 25 rate down comment 9
дядя Вова
преди 4 години
Тъй, тъй Киряк Стефчо ефенди....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 25
Стоян Петров
преди 4 години
НАТО уби поне 130 милиона руснаци. От 270 милионен СССР, направи 145 милионна русия. Сега от 145 милионна русия, ще направи 25 милионно Московско княжество. На български казано, " русия ке падне".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 24 rate down comment 11
дядя Вова
преди 4 години
"Най-късно напролет Стоенчо ще се залюля на джанката зад панелката от мъка."Йок,Стоенчо знае, че от 30 години насам НАТО е убило около 2 000 000 души,НОвинаги Русия е виновна!Нали така?Така.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 18
Стоян Петров
преди 4 години
Когато фактите говорят, "Императорите" мълчат : Сегодня мы можем говорить только о контрактных цифрах объемов поставок газа в Китай, потому что для нас следующий год будет первым опытом. Мы берем минимальные контрактные обязательства от 5, 10 и 15 миллиардов кубометров в год это имеется в виду 2020, 2021 и 2022 год соответственно это 85% от этих объемов, сообщил Зотов, передает РИА Новости.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 24 rate down comment 11
Императорът
преди 4 години
Утре тръгва газчицата по Мощта на Сибир. На 8-ий януари - по Турски поток. До края на годината ще бъде завършен Северен поток 2. и газчицата скоро ще потече и по него.Най-късно напролет Стоенчо ще се залюля на джанката зад панелката от мъка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още