IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Турски поток" ще бъде пуснат в експлоатация на 8 януари в Истанбул

Руският президент Владимир Путин ще посети Турция през първото десетдневие на януари

16:48 | 30.11.19 г. 15
<p>
	Турският президент Реджеп Ердоган.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Турският президент Реджеп Ердоган. Снимка: Ройтерс

Турският президент Реджеп Ердоган заяви днес, че пускането в експлоатация на газопровода "Турски поток" ще се състои на 8 януари в Истанбул, съобщи в."Миллиет". Ердоган посочи това на церемонията по откриването на европейския участък от Трансанадолския газопровод /ТАНАП/ в Ипсала в окръг Одрин.

Разбира се, ние имаме още една много важна стъпка, която ще направим. На 8 януари в Истанбул ще пуснем в експлоатация газопровода, наречен "Турски поток", каза Ердоган, цитиран от ТАСС.

По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че посещението на руския президент Владимир Путин в Турция се планира за първото десетдневие на януари, отбелязва ТАСС.

На 19 ноември руският концерн Газпром съобщи, че завършва подготвителните дейности за пускането в експлоатация на газопровода "Турски поток", което според графика трябва да се случи до края на 2019 година.

В момента с газ са запълнени двете линии, като се започне от крайбрежните обекти около руския град Анапа до приемния терминал, разположен край селището Къйъкьой на турското крайбрежие.

Същевременно приключват и подготвителните дейности на приемния терминал в Турция.

"Турски поток" предвижда изграждането на газопровод по дъното на Черно море до европейската част на Турция и до границата с Гърция. Първата тръба ще снабдява с газ турския пазар, а втората - страните от Южна и Югоизточна Европа. 

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

15
rate up comment 7 rate down comment 2
Императорът
преди 4 години
Стоенчо - утешавай се колкото можеш... щото аз не искам да отидеш да се люляш ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 11 rate down comment 5
Императорът
преди 4 години
Зелков - чакаме го тоя LNG, дето да конкурира по цена гръбния газ от Газпром или от където и да е другаде... ама няма да го дочакаме. Защо според тебе САЩ земята изровиха, за да спрат СП2 ??? Ами защото знаят, че благодарение на него и на другите обходни трасета, Газпром ще наложи такива цени, че нито един конкурент няма да издържи !!! Що САЩ тихичко не оставиха руснаците да си строят газопроводчето, а после да ги смажат с 20% или поне 10% по-ниски цени? - САМ си отговори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 10 rate down comment 16
Стоян Петров
преди 4 години
Вярно че умишлено хиперболизирам. Но един му.ньо да стои в кремъл и да ни се зъби непрекъснато, ние сме ви освободили, ние ви даваме газ, вие сте длъжни да ни строите поток(АЕЦ), ние винаги сме ви помагали, лично аз не приемам. Даже и част от това което казва да е истина, то е останало назад, там далеч. Нямам намерение да променям света, но не съм съгласен разни нещастници като нисичкия клептоман да ми задават дневния ред. За таи цел на тази земя сте изпратени Вие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 12 rate down comment 7
bgMan
преди 4 години
Значи ако украинската тръба нещо земе да пресъхне Баце требе да ходи да се покланя и моли на султана за 1-2 милиарда куб.м.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 5 rate down comment 5
supertrader
преди 4 години
Ти дай едни лесни пари и богатство на прости хора както прави богатия запад пък гледай обогатилите се по този начин какво ще ти направят. Това е същото като със спечелилите от лотарията - забъркват се в престъпления, биват затваряни в затвори. Да си чул някой спечелил от лотария да е направил с капитала си нещо полезно и с това да се е прочул. На печелещите от енергоизточници пари акъла им стига до толкова че да тръгнат да работят срещу себе си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 10 rate down comment 12
Solar Power
преди 4 години
Боли ме фара аз съм енерго и топло независим. И вие можете но не искате ... готино ви е да сте зависими от русия сащ турция ..... съдба какво да се прави и *** да си пак не е лесно :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 15 rate down comment 9
vzhekoff
преди 4 години
Стоенча *** твърдеше,че нямало да има ТП :) - Стоенча е достоен заместник на синоптика от шоутона гологлавия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 16 rate down comment 10
Hahoto
преди 4 години
Стоенчо, да си представим хипотетично, че мокрите ти сънища се сбъднат. Ако си мислиш, че света ще стане по-красив и бял, жестоко се лъжеш!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 9 rate down comment 15
zelka007
преди 4 години
импе , абе тия с тоя lng и тия терминали дето ги строят наред , да не прецакат на вовата и на саша милер дългата позиция с тия тръби ... че като гледам са го напънали здраво , гласят до 40% от европейския пазар на газчица да е от lng :https://***.lexology.com/library/detail.aspx?g=9e6a4f71-4aab-4ee1-b1a0-593b5d9e04cdи това с тоя зелен водород , дето си немаха работа датчани , белгийци , холандци , ингилизи и норвежци , да започнат да се занимават , там да разреждат убавата газчица ... то и сега скъп руския газ , и продължава да поскъпва , хептем ще утече на саша милер усмивката ... добре че опънаха тръба до китай , там да капе нещо ... глей кво става с руската газ :https://***.indexmundi.com/commodities/?commodity=russian-natural-gasи виж спот пазара в ЕС :https://***.powernext.com/spot-market-dataса представяш ли си онази убавица датчанката , Маргрете Вестегер , се сдуши с шефката Урсула фон дер Лайен , и допрецакатат по зеленяшки нещата и вземат та сключат дългосрочни договори за lng с разни новоизлюпени производители , жадни за евра ... вместо да се нахендрят на сашата и вовата дето искаха да продават газ в европата по $300-400 за илядо ... тц , тц , тц ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 23
Стоян Петров
преди 4 години
Бъди точен, Стоян Бей(Сюлейман Великолепни).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още