IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Галакси Инвестмънт Груп" ще строи нов комплекс на терена на бившия завод "Балканкар 6-ти септември“ в София

Компанията е започнала подготовката на инфраструктурата за проекта

14:55 | 27.11.19 г. 3
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Инвестиционната компания „Галакси Инвестмънт Груп” е придобила терена на бившия завод „Балканкар 6 септември“ в София с площ 193 дка, съобщават от компанията.

Там ще бъде построен нов квартал с жилища, офиси, търговски площи.

Теренът се намира между бул. „Никола Мушанов” и ул. „Житница”, на границата на кварталите „Красна поляна” и „Овча купел”. Според компанията мястото е комуникативно, с връзки до главните пътни артерии, а в началото на 2020 г. в близост ще има и спирка на метрото.

Снимка: „Галакси Инвестмънт Груп”

От „Галакси Инвестмънт Груп” вече са започнали планирането на инвестициите в инфраструктурата и за преустройството на терена.

Според управителят на компанията Константин Бояджиев трансформирането на запустелите индустриални терени в София крие голям потенциал за развитие. Тези зони са добър ресурс за градско уплътняване на фона на ръста на населението и намаляващата земя за застрояване, смята той.

Продавач на терена е „Акрополис Риъл Естейт Б.В.“ - холандско дружество, собственост на “Акрополис Груп УАБ”, компания от Литва, която приватизира бившия „Балканкар 6-ти септември“ през 2005 г. Компанията планираше да строи мащабен комплекс там, но „замрази“ дейностите заради световната криза и в последствие се отказа от строителството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 6 rate down comment 0
sssaaa
преди 4 години
Това е една от многото фирми на Винпром Пещера.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 6
melon
преди 4 години
Мястото не е толкова лошо. Само не знам пътищата как ще поемат допълнителния трафик...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 2
nkavrakov1982
преди 4 години
Терена граничи с депото на мотрисите,които при маневрират,излизат и се прибират в депото още в ранни зори,500 метра нагоре е кв.Факултета ,с едно от най големите гета в България ,точно до терена е голям ,шумен и мръсен булевард Н.Мушанов .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още