IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LVMH купува Tiffany в най-мащабната сделка в луксозния сегмент досега

Собственикът на марката Louis Vuitton се е съгласил да плати цена от 135 долара за акция на американския производител на бижута

11:19 | 25.11.19 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Гигантът в сектора на луксозните стоки LVMH се е съгласил да придобие Tiffany & Co за сумата от 16,2 млрд. долара. Това прави сделката най-голямата в сегмента, сключвана някога. Това отваря значително вратите пред конгломерата на пазара на бижута, като в същото време улеснява достъпа му до потребителите в САЩ и Азия.

Собственикът на марката Louis Vuitton се е съгласил да плати цена от 135 долара за акция на американския производител на бижута, става ясно от изявление в понеделник, цитирано от Bloomberg. Това увеличава оценката на Tiffany с 37% спрямо цената, при която завърши търговията на акциите й в петък.

„Сделката оценява Tiffany на около 14,7 милиарда евро или 16,2 милиарда долара", се уточнява в съобщението.

Стойността е по-висока от предишната оферта на френската компания, която миналия месец предложи на Тирани 14,5 милиарда долара, отбелязва БТА.

Управителните съвети на двете компании са одобрили сделката и се надяват през 2020 година да завършат изкупуването, което трябва да получи зелена светлина и от регулаторалите, както и от акционерите на Tiffany, уточнява АП.

LVMH обяви, че сделката ще укрепи позицията в сегмента на луксозните бижута и на американския пазар.
Френският кoнгломерат вече притежава 75 марки, сред които Christian Dior, Fendi, Givenchy и производителя на часовници Tag Heuer.

Сделката затвърждава успеха на компанията на Бернар Арно, която се оценява на 200 млрд. евро. цената на акциите й успяха да поскъпнат с четири пъти в рамките на последните осем години. за да помогне за разпалването на растежа, най-богатията човек в Европа прие политика на придобивания, изразходвайки над 12 млрд. долара в рамките на 19 сделки, сключени от началото на 2016 г.
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
studioaa
преди 4 години
Като имаш безплатни пари с 0% лихва, реално -5% като считаме инфлацията това е резултата какво се учудваш? На това аз му викам давалева, Бай Джон плаща 25% лихва по кредитната си карта за 1000$ заем, докато спекулантите вземат по 20 млрд $ заем и им плащат за да "стимулират" икономиката...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
Императорът
преди 4 години
Ного скъпо това бе - 406 кинта за акция - баси - при 6.2 еврака дивидент преди акция - баси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
Mit1
преди 4 години
САЩ няма да разрешат. Има опасност за националната сигурност при тази сделка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още