IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Светлин Наков: Фокусът в образованието трябва да е върху уменията

В SoftUni оценяваме преподавателите на базата на обратната връзка от студентите, посочи IT експертът

10:47 | 13.11.19 г. 1
Светлин Наков: Фокусът в образованието трябва да е върху уменията

„Промениха се технологиите, самата искрица да търсиш как работят нещата, да следиш новите технологии, постоянно да се развиваш и да учиш всеки ден се запази“, коментира той.

Наков напомни, че „уменията да учиш и мислиш логически са страшно важни”.

"Фокусът е върху уменията, а не върху знанията, защото знанията могат да се намерят, а уменията са в това, така да подредиш знанията, че да свършиш работа", смята той.

IT експертът сподели, че в SoftUni оценяват преподавателите на базата на обратната връзка от студентите.

"Ако те кажат, че преподавателят е кадърен и ги вдъхновява, той продължава да ги учи. Ако резултатите са лоши - ние го сменяме спешно", разказа още Наков.

Мотивацията на основателя на SoftUni е в каузата да се даде професия и работа на хиляди млади хора и всеки, който има някакъв талант за технически науки, да има възможност да го развие.

"Лекциите са по подобие на килийните училища. Най-добрите от курса ги взимаме за асистенти и така един преподавател може да обучава стотици хора. Домашните се проверяват през система, която показва точките", обясни Светлин Наков.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 3
pinoccio
преди 4 години
Умения, знания - отсяти като плевели от зърно. Типично взиране в детайлите без да се прави връзка между тях. Как едното съществува без другото знае само авторът на подобна дихотомна хипотеза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още