IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Галъп: Десни гласуваха за Мая Манолова

Политологът Първан Симеонов не вярва да има касиране на вота

10:58 | 04.11.19 г. 4
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Случи се десни да гласуват за Мая Манолова - част от подкрепилите Бонев и Игнатов гласуваха за нея. Борисов е по-скоро балансьор и не се вдигна антивълна в София, подобно на други големи европейски градове. Това каза в "България сутрин" политологът Първан Симеонов, изпълнителен директор на социологическата агенция "Галъп Интернешънъл". 

"Голяма част от десните бяха в дилема", отбеляза той.

По думите му явно е имало съсредоточаване на сили в големите градове - Пловдив и София, където ГЕРБ хвърлили всички сили.

Според него трудно ще се разбере дали се е отразило, че в ГЕРБ го е нямало Цветан Цветанов. Борисов показал, че може да управлява партията.

"Трудно е да се предположи какво би станало, ако имаме касиране на вота. Не вярвам да се случи това обаче. Останаха много незадоволени очаквания. Не мисля и не личи да има идея за политически проект на Манолова. Постижението ѝ не е никак малко без партия, за първи път видяхме Фандъкова като политик, а не като администратор", посочи политологът за Bulgaria ON AIR.

Навсякъде се търсило освежаване, новото, рестарт по отношение на лицата, за които гласуваме.

Повече вижте във видеото.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 4
hellwitch
преди 4 години
Гласуването за калпав кандидат е въпрос на политическа стратегия.По-лесно е да се блокират глупави ходове и решения на Манолова като кмет без мнозинсво в СОС, отколкото на Фандъка, която има такова и се е окопала в администрацията от години.Сега коректив на поведението на ГЕРБ в София ще е много по-трудно на практика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 3
Бидонойл
преди 4 години
Лявото у нас има много дълбоки корени, затова често се стига до парадокса хора които се самоопределят като десни, всъщност да изповядват левичарски идеи. Самите СДС тръгнаха като антикомунистическа, а не дясна коалиция. В нея членуваха всякакви формации, включително и лявоцентристки. Едва при Костов това стана дясна партия и в крайна сметка вътрешните противоречия я разпокъсаха. А Бойко беше десен по сметка. Видя празна политическа ниша и побърза да я заеме. Все пак трябва да му се признае, че рядко си позволява забежки в ляво. Днес някои смятат, че традиционния политически модел с ляво и дясно вече се изчерпал. Аз не мисля така. Просто избирателите са станали по-неориентирани, предпочитат да гласуват за хора, вместо за идеи и повече се ловят на популистки приказки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 3
khao
преди 4 години
ти какво очакваш, те са в коалиция със Зелените, които са типичната лява партия! .... и повече няма какво да коментираме!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 6
Спящият бик
преди 4 години
Тия, дето са гласували за Манолова, може да са всичко друго - хейтъри, *** и т.п., но в никакъв случай десни! Но е добре, че се случи това, за да се разбере какви са - казусът се оказа лакмус за определяне на идеологията им и окончателно разби мита, че тройното формирование е дясно. Опитаха се да откраднат от политическия спектър мястото на Демократическата партия на покойния Стефан Савов, но там ставаше дума за класа, за дясна аристокрация, а тези... Пфу!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още