Ефективно ли е производството на електроенергия чрез велосипеди?

Изчислено е, че чрез велосипед човек може да произвежда около 100 вата мощност на час – с което да захрани една 100-ватова крушка за един час

0
 
12
 
3
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Статията е доста ***, тъй като явно журналиста не е разбрал следното. Човек си спортува и си е у дома. Той, тъй или иначе си върти *** по 1 час на ден за здраве. Не е нужно да наема човек или да си приспада храна и вода за това. Ако обаче този човек реши да си монтира батерия, която да я пълни с ток и после да ползва този ток в домакинството си - то има ли смисъл?
Примерно - може и да няма смисъл, защото тази батерия ща бъде зареждане твърде бавно, докато се наплни и има смисъл да се ползва. Самата амортизация на батерията от времето (независимо дали я ползваш или не), вероятно не си струва.
0
 
18
 
2
Hahoto до: mrynmryn
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
При толкова пе.дали, все ще се намери някой да ги върти! ;)
0
 
13
 
1
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
"Изчислено е, че чрез велосипед човек може да произвежда около 100 вата мощност на час – с което да захрани една 100-ватова крушка за един час", сериозни изчисления са се правили, аз само не разбрах, какви ще са тия хора, които да въртят по поне 8 часа на ден, на 3 смени, за да правят по 100 вата на час, по 24 часа на ден.