Само Тръмп може да спаси глобалната икономика

Несигурността ще продължи, докато американската администрация не се отдръпне от протекционизма

1
 
4
 
10
Императорът до: Local_Person
преди 10 месеца
Почти сигурно щеше да е, защото Полуживата е глyпава и жалка. Можеше и по-зле да е - защото тя замества липсващият си интелект със злоба и жестокост. Поне 3-4 войни да е започнала досега - също като обонгото. А можеше и да настъпи мотиката, да се опита да нападне когото не трябва - и в отговор на това руският ядрен чук да смаже света... щото Вовата го каза веднъж: Свят без Русия няма да съществува !!!
3
 
4
 
9
преди 10 месеца
Великият мъж не се интересува от глобалната икономика, но от икономиката на СВОЯТА страна. Той прави това, което е най-добро за Америка и очаква от другите държавни лидери да се грижат за СВОИТЕ си държави. Ако те не го правят - техните народи да си помислят хубаво за кого ще гласуват следващия път.
За мен достоен държавник е този, който защитава своето Отечество - това са доблестни мъже като Доналд, Вова, Виктор, Главният китайски човек и още неколцина. Тези - които поставят някакви глобалистки глyпости над интересите на своят народ, често и техен тежък ущърб (като нашият картофоглав) са национални предатели и трябва да бъдат сваляни от власт и бесени. Доналд е прав: патриотизъмът трябва да бъде над всичко. Всеки има право да бъде гражданин на света, но ПЪРВО трябва да бъде син на Отечеството си.
1
 
9
 
8
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Ако не беше спечелил Тръмп през 2016 сега имаше шанс да изживяваме втората вълна на Глобална криза от 2008 г.
Глобалният либерализъм (сещате се) е болест на модерното общество в сегашния си вариант и няма да доведе до нищо добро ако продължаваше да царува и в САЩ.
6
 
1
 
7
преди 10 месеца
Е не може ли Xyйл
6
 
1
 
6
Имхотеп до: дядя Вова
преди 10 месеца
Е не може ли Хуйл
2
 
15
 
5
Padreto до: Бидонойл
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Протекционизъм в контекста на Тръмп от 1-2 години. Самия протекционизъм е по-стар дори от парите. Него го е имало още при натуралното стопанство, когато владетеля и общността са определяли какво може да влиза и излиза от дадено място.

Самия протекционизъм преди Тръм, до колкото го е имало във водещите страни, той е мимикрирал. От друга страна глобалния либерализъм беснее последните 70 години. Всички проблеми са следствие именно на дисбалансите породени от него.
2
 
13
 
4
дядя Вова до: Бидонойл
преди 10 месеца
Съвпада с обезкостяването на СССР и Източна Европа.
Начиная от квалифицираното население и завършвайки със селското стопанство.
13
 
2
 
3
Бидонойл до: Padreto
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Протекционизмът е от 1-2 години? Ха ха, ти ме хвърли в тъча. Той датира още от зараждането на капитализма. Либерализмът е отскоро. Не от 1-2 години, но много по-скоро от протекционизма. И не е изненадващо колко добре съвпада с възхода на либералните икономики.
5
 
22
 
2
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Какво излиза, че преди Тръмп световната икономика е била цъфнала та вързала, нищо, че на практика почти всички водещи страни са фалирали още 2000 година. И всичко се помпа само на кредит, докато гръмне тенджерата и през икономическа депресия се направи глобален рестарт.

Бесният глобалистичен неолиберализъм, създаде дисбалансите, но така нареченият "протекционализъм", който по същество се стреми да създаде някакъв баланс, всъщност е голямото "зло".

Свтовните търговски и финансови дисбаланси са създадени от бесен глобализъм на стероиди, преди много години. Протекционализмът на тръм няма да успее, просто защото вече е твърде късно и нещата са неспасяеми. Скоро когато всичко гръмне, всички ще се питат как се стъгна до тук?

Еми стига се с бесен глобализъм! Протекционализма е от 1-2 години, а глобализма беснее последните 70!
5
 
15
 
1
преди 10 месеца
Ще спаси.

Главатарят на Ислямска държава вече го убиват за 8-ми път, за който не е в час.
Световната икономика ще я спасят от 9-тия.