IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият часовник на Apple идва с т. нар. Always-On Screen

iPad става по-голям, по-възрастен и идва с по-професионалната iPadOS

08:30 | 11.09.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Освен новия iPhone в центъра на събитието на американския технологичен концерн  Apple Inc във вторник беше и новия умен часовник Apple Watch, който предложи изненадваща новост. Apple Watch 5 идва с т. нар.  „Always-on“-Display. Това позволява дисплеят да остане постоянно включен, което досега беше неимислимо. Продължителната работа на екрана обаче би намалила вече и без това краткия живот на батерията до почти безполезност.

Лекарството това да не се случи е така нареченият  „Low Temperature Polycrystalline and Oxide Display“ (LTPO, Поликристален и оксиден дисплей с ниска температура). Той може да намали скоростта на опресняване от 60 кадъра в секунда до 1 кадър в секунда, а оттам да свие и консумацията на енергия. Има и някои софтуерни трикове и високоефективни компоненти за управление на захранването, които допълнително увеличават времетраенето на ползване на часовника. 

Например – потъмняване на екрана автоматично при спускане на ръката надолу. Ако вдигнете ръка, за да погледнете часовника, той отново ще бъде ярко осветен. Apple обещава до 18 часа живот на батерията, което обикновено един работен ден. Но за през нощта часовникът трябва да се върне към контакта. Всички циферблати и повърхности на приложения също са изцяло преработени.

Като цяло промените на часовника са по-скромни от тези през миналата година, когато Apple добави преработени калъфи, по-големи екрани, по-бързи процесори и EKG сензор с Apple Watch Series 4.

Като цяло Apple все повече фокусира своя маркетинг на часовника върху сектора на здравеопазването и сигурността. За допълнителна безопасност при пътуване потребителите на часовниците с LTE могат да извършват международни спешни повиквания, независимо къде е закупено устройството или дали е активиран мобилен план.

Международните спешни повиквания също така работят с новото разпознаване на падане. Когато е активирано, спешното повикване ще бъде автоматично активирано, щом Apple Watch установи, че потребителят е претърпял тежка катастрофа и не се движи за около минута. Това подчертава усилията на Apple да позиционира Watch все по-независимо от iPhone. Нов е и интегрираният в часовника компас.

Apple Watch Series 5 (GPS) се предлага в Европа на цена от 449 евро, Apple Watch Series 5 (GPS + mobile) започва от 549 евро. По-старите модели от серия 3 (GPS) получават намаление на цените до 229 евро или 329 евро с GPS и мобилна услуга.

iPad става по-голям и по-възрастен 

С увеличен 10,2-инчов екран и новата, по-професионална операционна система iPadOS  Apple освежава и своя сегмент за таблети. Операционната система слага край на дизайна на представяне на iPhone и позволява показването на повече приложения или по-бързото превключване между приложенията. Сегментът „Днес“ показва компактни метеорологични условия, календар или други Widget-и при поискване. Работата с Apple Pencil също е по-лесна, отколкото с iOS.

Седмото поколение iPad вече се предлага в сребристо, космическо сиво и златно с 32GB или 128GB памет. Цените започват от 379 евро за Wi-Fi модела и 519 евро за включения с Wi-Fi мобилен модул.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Нотификации виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Solar Power
преди 4 години
Харесвам нещата на apple, но часовника ще го купя когато започне да държи по 4-5 дни поне с едно зареждане. Дотогава ще си карам на garmin.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 2
ejko
преди 4 години
Невероятна новост от Apple - часовникът им ще показва непрекъснато... ЧАСА! :D Тия копаят дъното...А Bloomberg ги знаем, че са фенове на Apple (или захлебват от тях) - затова четем тези възторжени статии.И отново: Инвестор, нека статиите ви се превеждат от някой, който може и да мисли (освен само да превежда). "iPad става по-голям и по-ВЪЗРАСТЕН" няма никакъв смисъл на български език!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още