САЩ вече не са пренебрежим играч на пазара на втечнен природен газ

Страната успя да си извоюва 10-процентен дял от международния пазар

9
 
3
 
10
Императорът до: Вся власть Советам!
преди 1 година
Купи го от някакви швейцарци. Да напомням ли отново колко лъжи надрънка оная с дебелите бузи при гръмкото приветствие на този единствен засега танкер, при това продал газ (с неустановен произход) на ГЪРЦИЯ, а не на нас? В замяна гърците ни върнаха... руски газ.

Сократус - ти, който вярваш, че газ, втечнен, докаран от другия край на света с танкер и пак газообразиран - може да бъде по-евтин от тоя, дето просто си тече по тръбата, ми говориш за... умствена недостатъчност ?!?!?!?

Аз не мога да разбера на кое те е яд повече - че ти си принуден да работиш като трол, да пишеш глупости и да ти се подиграват хората за няколко смачкани долара, или че аз и други като мене, печелим добре от правилните си инвестиционни решения, противоречащи на глyпостите, които ти плащат да пишеш?

Стояне петров - САЩ не могат да наложат на Русия НИЩО. Явно си особено глyпав, щом не можеш да разбереш това - IQ-то ти сигурно е като на макaк.
2
 
25
 
9
Стоян Петров до: Вся власть Советам!
преди 1 година
Няма профилна снимка
Въпросът с въглеводородното робство трябва да бъде решен. Никой не обича САЩ, но всеки разумен човек признава че благодарение на тях петрола не може да премине 65$ за барел от доста време. Ако успеят да наложат на русия да ни продава газта на нива до 180-190 $ за 1000 куб метра, ще съм наистина доволен.
1
 
22
 
8
Sokratus до: Императорът
преди 1 година
Не мога да преценя от кое те яд повече: От това че САЩ изнася повече LNG или от това, че цената на LNG е вече по-ниска от тръбната!!!
Или от трета причина: умствена недостатъчност!
Хахаха
4
 
19
 
7
Вся власть Советам! до: Стоян Петров
преди 1 година
България също купи 140 млн кубически метра газ от САЩ. Което спести на държавата и народа 15 млн лева.
17
 
5
 
6
Императорът до: Императорът
преди 1 година
Инвесторът: "дзypла" и вид мyцyна у някои бозайници - и не знам откога е нецензурство - вие пощръкляхте, бе.
17
 
6
 
5
Императорът до: Sokratus
преди 1 година
Защото Русия изнася на 90% по тръба бе !!!

Ти си смени сивата пихтия в непотребният пън, който наричаш: своя тимберица и ти служи само за местообитание на голямата ти ***.

;))))
8
 
15
 
4
Sokratus до: ABBA
преди 1 година
Само 10%, но повече от Русия!
Май ще си сменяш работата!
;)
15
 
5
 
3
Императорът до: Императорът
преди 1 година
...и в находищата на лидерът - Австралия - проучи кой точи газчицата... ми почти основно пак британците. Това е причината да инвестирам в Шел и ВР - а не в Ексон (засега) - защото американците губят битката за природния газ. Ексон бих си купил само при ного голям спад като допълнение само, не като водеща компания в отрасъла.
22
 
9
 
2
Императорът до: Стоян Петров
преди 1 година
Бъркаш добив в национален и фирмен смисъл както ти изнася на тебе. По същия начин аз мога да ти припомня, че основни играчи на американския пазар на газ са Шел и ВР.
Същите ВР имат убийствена статистика - разликата (на национално ниво) между добивът и потреблението на газ в САЩ е толкова малка, че може да задоволи само потреблението на Белгия например... ама без зимните месеци. На ниво компании е още по-страшно - Газпром+Шел"+ВР убиха всякакви надежди на американските компании да бъдат някакъв фактор в най-перспективния енергиен подотрасъл. Дали си горят газът просто така - на халост - не ги знам, надали.
10
 
24
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Превъзбуждате се при споменаването на думата газ. За САЩ това не е толкова печеливш бизнес и те не воюват с никого за дял от пазара. Вярно че имат находища от които добиват и втечняват, но голямата част от природния газ се получава като "отпадъчен" продукт при добива на шистоф нефт. Всъщност добиващите компании са задължени да реализират газта по някакъв начин. Американското законодателство им позволява да я изгарят на факел само 45 дни и след това могат да правят това само с някакъв минимален процент. Поради тази причина, преди да бъде построен газопровода от басейна Пермиан до втечняващия завод на Мексиканския залив, всеки можеше да ползва природен газ от находището, като за това му се заплащаше(отрицателна цена). На фона на 21 трилионна икономика да пишете, че за печалба примерно от 3 милиарда се води война е несериозно. Друг е въпроса с русия. От въглеводородите идват годишно поне 40% от приходите в бюджета.
Колкото до брътвежите на АВВА, трябва да му припомня, че Ямал не е руски, а принадлежи на международен консорциум. Китайци и французи добиват и втечняват своя дял и го продават където си пожелаят, въпреки предварителните договорки с Новатек. Така че да бъде добър да осведомява, китайска или френска газ от Ямал се продава примерно на Прибалтика.