IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заради митата: Tesla повиши цените си в Китай

Компанията е сред най-засегнатите от търговската война американски фирми, доколкото все още няма собствено производство в Китай

15:18 | 30.08.19 г. 1
<p>
	Продължава строежът на фабриката в Шанхай. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Продължава строежът на фабриката в Шанхай. Снимка: Ройтерс

Американският производител на електрически превозни средства Tesla повиши цените на автомобилите си в Китай заради търговската война със САЩ, която доведе до поевтиняване на юана и повишение на митата за внос на коли, предава Bloomberg.

Цената на базово оборудван Model 3 се е покачила с 2% до 363 900 юана, показва сайтът на Tesla. За Model S и Model X без екстри цената се е покачила с подобен процент до 793 900 юана и 809 900 юана съответно.

Tesla е сред най-засегнатите от търговската война американски компании, доколкото няма производство в Китай и е директно уязвима от всяко едно увеличение на митата. Китай заплаши през миналата седмица да увеличи митата за коли, сглобени в САЩ, до 50% в отговор на планираните от Доналд Тръмп нови мерки срещу китайския износ.

В момента компанията на Илон Мъск строи фабрика в Китай (Шанхай), чието значение като пазар се покачва за компанията, която е на загуба от производството на електрически коли заради свиващото се търсене в САЩ. Tesla планира да започне производство на автомобили близо до Шанхай до края на 2019 г.

Изпълнителният директор на компанията Илън Мъск беше на посещение в Китай тази седмица, където е посетил мястото на новостроящия се завод  и се появи на IT-конференция за изкуствен интелект в Шанхай, където заедно с президента на Alibaba Джак Ма обсъдиха бъдещето на работната сила.  

Какво каза Мъск по време на конференцията вижте тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 3
ABBA
преди 4 години
2 компании съдят Тесла-та за пожари на складовете си!https://youtu.be/pB-fJOnxRUk
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още