7 компании искат да участват като стратегически инвеститор в АЕЦ „Белене”*

Общо 13 са кандидатите, заявили намерение за участие в конкурса за втора атомна централа

   1| 2    
7
 
16
 
12
Стоян Петров до: vzhekoff
преди 1 година
Няма профилна снимка
Турски поток нямаааааааа! От плануваните 63 млр куб метра падна на 32, а ще влезнат в експлоатация само 15.7 млр куб метра.......Хихихихихи..... И това е капацитет, който никога няма да се изпълни щот Ердоган намали доставките от русия с 40% за първото полугодие........Хихихихи....... И купува азерска и много, ама много "скъпа" американска LNG......Хихихихихи...... И Газпром затова продава и газ по хъбовете на Европа за 135$ средна цена на електронната борса..........Хихихихихи......... И никой нищо не чува за Силата на Сибир, защото строителството му струва 55 000 000 000(55 млр)$.............Хихихихи ............ И Северен2 така го оскъпиха, така го забавиха и такива пакети му се стовариха на главата, че и за него не се чуват фанфарите вече........Хихихихи......... Големите руски енергийни проекти, големи руски празни приказки..........Хихихихи......
2
 
13
 
11
fon
преди 1 година
До 2000г за 37 години в ЕС са изградени 203 ядрени реактора (включтилно и затворените), а след 2000-та за 20 години само два! Дори тези два реактора, съответно Cernavoda-2 в Румъния, започнат 1983-та и завършен 2007-ма и TEMELIN-2 в Чехия започнат 1987-та и завършен 2002-ра трудно може да ги определим като реактори на 21-ви век и още по-малко като реактори на ЕС, а реактори на 20-ти век и започнати от "съветската власт" при което отношението по същество е не 203:2, а по-скоро 205:0.
8
 
12
 
10
zelka007 до: vzhekoff
преди 1 година
Няма профилна снимка
хинкли поинт Б , нали за тези два реактора иде реч в лондон ? тези два дето ги започнаха с тошиба на 10млрд. паунда . тя фалира . продължиха ги с хитачи , в момента са на 20млрд. паунда и хитачи се отказа на цена 92,50 паунда за Мвтч гарантирана за изкупуване от правителството , като им казаха че търсят поне 140 паунда за 30 години за да им изкарат парите . и те се отказаха помеждудругото , та кой строи в момента и какво строи не съм наясно в лондон . французите търсят още 10млрд. от лондон ако искат да довършат проекта :))) ... за тези два реактора ли иде реч ?

в лондон в момента се коментира замразяване на проекта и започване на строеж на модулни реактори на nugen ...

от тези дето коментираш почти е сигурно за 1 реактор в турско , щото ермалък си примира за плутоний да има , един-два в полско , евентуално един в чехия , за унгарско е мноооого спорно в момента :))) ... все пак росатом строи там :))) ама орбан не пасе трева :)))
12
 
10
 
9
преди 1 година
Няма профилна снимка
Tъпoтo ефрейторче твърдеше, че и турски поток няма да има, ама двете тръби са прокарани. Колко струват празните приказки на Стоенча ? Нищо - нула - зеро.
9
 
11
 
8
Стоян Петров до: Shadow1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Видяхме как се строи Акую(десет години нищо), видяхме как се строи Пакш(пет години нищо), ще видим и Белене(? години нищо).
6
 
16
 
7
fon до: vzhekoff
преди 1 година
Как ще гледаш цената на тока от Козлодуй за да определяш цената на тока от Белене, бе? Ти акъл имаш ли? Това звездите ли ти го говорят?
8
 
12
 
6
fon
преди 1 година
Този въпрос е невъзможен по всяка икономическа логика. Въпросът е кой и как ще го направи възможен чрез измами.
9
 
17
 
5
преди 1 година
Няма профилна снимка
Хайде преди да цитирате великия експерт Делян Добрев, да видите на какви цени се изкупува ел. енергията в момента от АЕЦ-Козлодуй, МИ2, американските ТЕЦ-ове, фотоволтаиците и перките, пък тогава да си говорим. И как е растяла цената на енергията за последните 10г., как ще расте предвид цените на квотите за СО2 и какво би станало ако отпадне Козлодуй с евтината енергия. И кой каза, че цената на Белене щяла да бъде 150 лв. за МВт ? За последните 12г. цената на битовата ел.енергия е поскъпвала средно с 2.78 % годишно (общо с 40%). При това тази цена е най-ниска в ЕС. Ясно е, че след 10г ще се принудим да закрием въгледобива, което значи, че ще се премине на газови ТЕЦ, където цената е още по-висока. Не знам за какви португалци говорят в плод-зеленчука, но БГ реално е усвоила почти целия възможен хидро и ветро капацитет. Не искам да мисля за сценария с по-широкото навлизане на ел. автомобили... Като казахме Португалия, да кажем нещо за Унгария, за Чехия, за Турция - те защо строят нови АЕЦ ? Защо до Лондон се строят 2 нови АЕЦ ?
9
 
16
 
4
zelka007 до: zelka007
преди 1 година
Няма профилна снимка
опс грешка ... не 30 години , а за 60 години била сметката ... :))) ... цитирам делян добрев ... а португалците ще си купуват ток по 35-40лв МВтч и ще си зареждат ПАВЕЦ и ще си харчат ... който както си го направи ...
11
 
10
 
3
zelka007 до: markov
преди 1 година
Няма профилна снимка
и как ще стане падането на цените с 2 хилядника дето имат прогнозна производствена цена 150лв за МВтч по цени от 2013 :))) за поне 30 години напред ... като правиш сметка , че изключваме по един блок на козлодуй напролет докато изтече водата и се гасят по няколко блока на тецовете за ремонти лятото и има да изнасяме ток по това време на годината :))) ...
   1| 2