IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангелкова: Цените на чадърите за някои плажове са изключително ниски

За общо 143 морски плажа средната цена за чадър е около 6,50 лева

17:22 | 31.07.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

За общо 143 морски плажа, които се стопанисват, средната цена за чадър е около 6,50 лева, а за шезлонг - около 5,60 лева. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в отговор на депутатски въпрос за насърчаване на туризма по Черноморието.

Министърът отбеляза, че има плажове, при които цените на чадърите и шезлонгите са изключително ниски. И даде пример с морски плаж "Обзор юг" - 3 лв. на чадър, 3 лв. на шезлонг, „Поморие централен“ - 3.60 на чадър, 3.60 на шезлонг, "Кабакум север" - чадър 2 лв.". Тя допълни, че на някои родни плажове се предлагат и шезлонги срещу консумация. 

„Преди стопанисването на морскит еплажове да премине към Министерство на туризма в сключените преди това договори няма заложен инструмент обвързващ условията по концесионен договор с максимални цени на плажни принадлежности“, поясни Ангелкова, цитирана от Агенция „Фокус“.

По думите й от 2017 г. насам във всички новосключени договори за концесия или наем на плаж е включена клауза за максимални цени на чадър и шезлонг. Тя посочи, че тази цена е фиксирана и не може да бъде повишавана. „При нарушаване на обявената с ценова оферта стойност, се налага неустойка по договора и при последващи нарушения същият може да бъде прекратен“, допълни министърът.

Тя подчерта, че откакто Министерство на туризма е натоварено със задачата да управлява морските плажове са прекратени над 10 концесионни договора.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 4 години
хахаха, ама е пропуснала да каже че тия плажове са в Гърция
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
vzhekoff
преди 4 години
Какво определя дали една цена е ниска ? На каква база ?Ако утре някой обяви един чадър на плажа със цена 1000 лв., а останалите - за по 100 лв., това дали пак ще е ниска цена ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още