IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla ще плаща на Китай всяка година по 323 млн. долара заради завода в Шанхай

Според договора Tesla също трябва да има 14,08 млрд. юана капиталови разходи за завода през следващите пет години

14:44 | 30.07.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският автомобилен концерн Tesla Inc. се е съгласил да плаща данък на Китай в размер на 2,23 млрд. юана (323 млн. долара) всяка година, като част от споразумението с местните власти за изграждане на завод за електрически превозни средства в покрайнините на Шанхай, съобщава Bloomberg. 

Съгласно условията на договора с управата на Шанхай, Tesla трябва да започне да генерира годишни данъчни приходи в края на 2023 г. - или да върне обратно земята, предоставена за строеж на предприятието, информира компанията в своя тримесечен отчет.

Според договора Tesla също трябва да изразходва 14,08 млрд. юана (2 млрд. долара) под формата на капиталови разходи за завода през следващите пет години.

Първият задграничен завод на Tesla има за цел да помогне на концерна да избегне митата, които САЩ и Китай си наложиха взаимно, и да запази цените ниски в най-големия пазар на електромобили в света.

Задълженията не са непостижими в сравнение със собствените цели на компанията, които включват инвестиране на няколко милиарда долара в съоръжението. Tesla обяви през изминалата седмица, че си е поставила за цел да направи половин милион коли в завода в Шанхай през следващите 12 месеца, в зависимост от това колко бързо се разраства производството.

„Вярваме, че изискванията за капиталови разходи и целта за данъчни приходи ще бъдат постигнати, дори ако реалното ни производство на превозни средства беше далеч по-ниско от прогнозираните обеми“,добавят от Tesla.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
Made in BG
преди 4 години
Точно както ще бъде с VW в България, ако стане де
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още