IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столична община обяви най-голямата си обществена поръчка точно преди местния вот

Местната администрация в София търси нови сметоизвозващи и почистващи фирми по 7 обособени позиции с бюджет от почти 436 млн. лева

19:30 | 23.07.19 г. 6
<p>
	<em>Снимка: investor.bg</em></p>

Снимка: investor.bg

Точно преди местните избори тази есен и в разгара на сезона на летните отпуски Столична община реши да пусне най-голямата си обществена поръчка – за сметосъбиране и почистване, на фона на обещанията дейността да се прехвърли на специализираното общинско дружество.

Бюджетът е почти 436 млн. лева с включено ДДС над 363,2 млн. лева без ДДС) за период от пет години. Срокът за приемане на оферти е 21 август, а отварянето им е предвидено за 22 август.

Поръчката е разделена на седем обособени позиции, които включват отделни зони на София. Първа зона обхваща районите „Средец”, „Лозенец”, „Студентски”, втора зона - „Искър”, „Панчарево”, „Кремиковци”, трета зона - „Изгрев”, „Слатина”, „Подуяне”, четвърта зона - „Илинден”, „Надежда”, „Сердика", пета зона - „Банкя”, „Връбница”, „Нови Искър”, шеста зона - „Люлин“ и „Красно село“, и седма зона - „Възраждане”, „Оборище”, „Триадица – център“ между булевардите: „Витоша", „Патриарх Евтимий", „Христо Ботев" и ул. „Позитано".

Поръчката не обхваща районите „Витоша“, „Красна поляна“, „Младост“.

Дейностите, които влизат в обхвата на поръчката, са събиране и транспортиране на отпадъци, почистване и поддържане на улици и други места за обществено ползване и зимно почистване и поддържане на улици и други места за обществено ползване.

Бюджетът по първата обособена позиция е в размер на над 68,4 млн. лева без ДДС. За втора зона индикативният бюджет е малко над 60,6 млн. лева, за трета – 57,36 млн. лева, за четвърта – 50 млн. лева, за пета – почти 40 млн. лева, за шеста – почти 41,7 млн. лева, и за седма – почти 45,3 млн. лева.

Общината очаква по всяка позиция да има максимум по двама кандидати.

Кандидатите трябва да са регистрирани за изпълнение на дейности по събиране и транспортиране на отпадъци съгласно Закона за управление на отпадъците и да имат минимален оборот в сферата на базата на последните три финансови години в размер на от 8 до 13 млн. лева, в зависимост от индикативния бюджет на обособената позиция от поръчката.

Кандидатите трябва да предоставят и списък с пълни данни за транспортните средства, в т.ч. модел, марка, екологичен стандарт и др., и копие на талони на транспортните средства. Специализираните транспортни средства и техника, предназначени за изпълнение на дейностите от предмета на поръчката, следва при изпълнението й да са оборудвани с онлайн система за записване на маршрута с използване на GPS запис, информацията от който ще постъпва директно в Информационната система за управление на отпадъците (ИСУО) на Столичната община.

Според данни на местната администрация в София общото количество на събрания и транспортиран битов отпадък, генериран на територията на общината, е между 350 хил. и 400 хил. тона годишно. Събраните и транспортирани хранителни отпадъци са до 20 хил. тона, а зелените отпадъци – до 24 хил. тона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 4 години
пак ли Гербаджиите крадът .... мислим е редно да го дадете на Вълка, на скоро получи заем от държавата за нищо, та трябва да го избие некак си
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
zap
преди 4 години
1000 лв/т за 5 години.т.е. 20 ст. за кг/год.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
Sokratus
преди 4 години
Бъркам или столична община дава по почти 1000лв на тон ***,!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още