IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт: Умората на пазарите поставя инвеститорите в изчаквателна позиция

Натискът за сваляне на лихвите от Доналд Тръмп показва нездравите устои, в които се намира пазарът, коментира Павел Бандилов, изп. директор на BPD Индустриален фонд за недвижими имоти АДСИЦ

09:57 | 14.07.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

На пазарите вече се наблюдава известна умора, като инвеститорите в момента са по-скоро в изчаквателна позиция. Това коментира Павел Бандилов, изп. директор на BPD Индустриален фонд за недвижими имоти АДСИЦ, в предаването „Клуб Investor“ с водещ Ивайло Лаков.

По думите на Бандилов седмицата за пазарите е била белязана от изявленията на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл , както и от новината за наследника на Марио Драги - Кристин Лагард.

„На Лагард ѝ се има доверие след това, което направи като директор на Международния валутен фонд (МВФ). Докато бе директор, тя заемеше една по-консервативна позиция спрямо по-експанзионистичната политика на централните банкери, особено печатането на пари с „широки пръсти“. Очаквам да видя промяна, след като тя заеме поста на Марио Драги. Може би ми се ще да видя по-добра комуникация спрямо останалите ръководители на ЕС“, коментира гостът.

Подновеният натиск за сваляне на лихвите от страна на Доналд Тръмп показва и нездравите устои, в които се намира пазарът, изтъкна Павел Бандилов. „Когато в края на седмицата излязоха ползотворни данни за новоразкритите работни места и състоянието на пазара на труда, веднага се намеси добре познато чувство на страх, че Фед ще се отметне и няма да намали лихвите. И това веднага се премести върху пазара на акциите. Инвеститорите са се вторачили върху централните банкери и и каква ще бъде политиката им", добави той.

Бандилов изтъкна, че не може да не се обърне внимание и на институционалния интерес към криптовалутите. „ Най-голямата хвърлена ръкавица към централните банкери е Libra“, посочи той.

Гостът коментира и друга актуална тема, а именно цената на петрола, като според него в политиката на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) не се очаква промяна.

Още от разговора вижте във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:44 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
Императорът
преди 4 години
Ха-ха - измислената валутка на Ръбестата глава няма да е никакъв фактор. Пазарите - уморени - защото не могат да растат до безкрайност, но това - само за САЩ и основно за високотехнологическите балоняци. Лихвите по-добре да не бъдат сваляни чувствително в САЩ - за да има как да бъде спасяван пазарът след 6 години, когато Тръмп ще напусне Белият дом.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Hahoto
преди 4 години
Да се чете: "Експерт: Умората на *** поставя инвеститорите в изчаквателна позиция"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още