IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск е уволнил почти целия екип в поделението за автопилота на Tesla?

Той обеща пълна автономност още догодина, но явно не е доволен от досегашния прогрес

15:40 | 10.07.19 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Очевидно че Tesla няма особен напредък в областта на автономното управление въпреки гръмките уверения в обратното, твърди The Information. Показателен за това е фактът, че в последните месеци Илон Мъск е подменил почти целия екип, натоварен с разработването на пълния автопилот. Съвсем отскоро с тази задача е натоварен Дрю Балино, който с тригодишния си опит в Tesla е един от ветераните в често подменящата екипа си компания.

През февруари Мъск обеща, че до края на следващата година неговите автомобили вече ще могат да изпълняват пълни маршрути от точка А до точка Б, без шофьорът изобщо да се намесва. "Сигурен съм в това, няма никаква въпросителна", подчерта тогава Мъск в подкаста си. "Илон Мъск многократно е подценявал времето, което е необходимо за изпълняване на амбициозните му проекти", коментира по този повод Wired.

През април компанията направи актуализация на автопилота си и Мъск дори сподели клипче, показващо как един Model 3 прави цяло пътешествие без намеса на водача. Експертите обаче са категорични, че макар системата на Tesla да е по-напред от тези на конкурентите, тя по никакъв начин не е "автопилот", а по-скоро усъвършенстван асистент. "Трябва през цялото време да я следиш внимателно и да си държиш ръцете на волана", подчертава Сам Абюлсамид от Navigant Research.

В момента единственият асистент на северноамериканския пазар, позволяващ отделяне на ръцете от волана за дълго, е системата на Cadillac - Super Cruise, но и тя функционира само на определени участъци от магистрали. Tesla предлага "автоматизирано шофиране" по магистрали, включително изпреварвания на по-бавни коли, и обещава до края на годината да добави и "автоматизирано шофиране по градски улици". Този пакет струва 6000 долара за Model 3.

Продължението на материала вижте в Automedia.bg!
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 10 rate down comment 0
Shadow1
преди 4 години
Хубаво е да има транзишън. България е първенец в това отношение и може да дава мнохо акъл, ето виж: Сменихме управлението преди 30тина години и според мнозина на прехода още не му се вижда края.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 3
khao
преди 4 години
па 5 и 6то е да туриш заглавието като въпрос....щото явно писача спекулира. по скоро е фейк нюз, те така се сменя целия екип без транзишън ! рецепта за дизастър :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 8
doba
преди 4 години
Едно е да изкаш,второ е да можеш, трето и четвърто е да го направиш.Безспортно Мъск е новатор, но само с идеи и искане не става.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още