IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Saxo Bank: Ръстът на руската икономика няма да се забави под 1,2%

Рублата ще поскъпне, потреблението расте, прогнозира Кристофър Дембик, ръководител на отдела за макроикономически анализи в инвестиционната банка

14:56 | 13.06.19 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс&nbsp;</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс 

Руската икономическа действителност не е толкова мрачна, колкото се предполагаше в началото на годината, и дори прогнозите за забавяне в ръста на БВП се увеличиха до 1,2% през втората половина на 2019 г. Този коментар направи ръководителят на отдел „Макроикономически анализи“ на европейската инвестиционна банка Saxo Bank Кристофър Дембик. В дистанционен разговор ефира на Bloomberg TV Bulgaria той сподели очакванията си за икономическото развитие на Русия.

„Прогнозите за руската икономика са за ръст от 1,2%, което все пак е умерен ръст. Като цяло очакваме позитивни парични стимули от Руската централна банка (РЦБ). Силният банков сектор е в основата на стабилността в страната, независимо от глобалните трудности, пред които е изправена една от най-силните икономики в света“, посочи Дембик.

Според него данните за руските домакинства са „доста положителни, предвид предизвикателствата и трудностите“. „Има добро потребление, въпреки полето за нарастване на вътрешното търсене“, смята анализаторът на Saxo Bank.

По думите на Кристофър Дембик руската рубла ще поскъпне с оглед предвиденото свиване в производството на петрол. Той очаква това да се случи, независимо от намеренията на правителството да не продължи споразумението си с ОПЕК.

Какви са прогнозите на макроикономическия анализатор можете да разберете, ако гледате видео материала.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 2
majnata
преди 4 години
де го пъпешът Стовен , да обади как империята рухвала ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 2
ABBA
преди 4 години
Не бе, то българското население не намалява.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 4 години
Хаха... Мдам... не е баш като любимите на тукашните талибанчета анализи от Блумбърг. Само от днес, от съседната политическа др исня:"Русия се проваля икономически и има намаляващо население, но е пълна с дървен материал, вода, минерали, злато, петрол и природен газ."... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 6
vzhekoff
преди 4 години
Рубладжии :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още