Енергийното министерство подкрепя създаването на борса за природен газ

Правилното решение е взаимстване на търговска платформа от сериозен търговец, твърдят от КЕВР

2
 
3
 
4
Императорът до: Императорът
преди 1 година
А казах в 1. :"уж" , защото газът се тръсва в Гърция и остава в Гърция, а тя ни връща в замяна газ, дето го е получила от нас, ама на друга - на бас, че по-висока цена !!!

Неслучайно есента ни надуха цените на ток и парно, защото "газът поскъпна на борсите", въпреки че такова поскъпване нямаше (чак зимата - временно и сезонно - както всяка година), неслучайно сега негодният старец от КЕВР се трае щкато мишкуняк и пак ни вдигат цените, въпреки, че сега пък газчицата е на третата най-ниска цена за последните 10 години. В картинката се вписват и лъжите на делян добрев, че е преговарял с Газпром за намаляване на цената, такива преговори никога не са водени - или са водени с някой друг Газпром, който аз не съм чувал - защото аз чета сайтът на тази толкова могъща компания - а там няма как да не отразят такава не незначителна среща - на фона на други доста по-незначителни корпоративни новини !!!
Сега след време може благородно да ни намалят цените с 3-4% или дори с цели 5% - и да кажат, че това е заради евтиният газ, дето внасяме от САЩ... а всъщност ще е само на цената на намаляване на собствените им кражби, защото цената за нас е над два пъти по-висока от цената, на която газът влиза по тръбата в България - то не са акцизи, мита, ДДС върху акцизите и митата, които удвояват цената, че и отгоре - Газпром и без пари да ни дава газ, тия нашите мерзавци пак ще крадат и с дирниците си !!!
2
 
5
 
3
преди 1 година
Теменужке, како невежа - научили поне, че:

1. Kolmar Group - която ни доставя (уж) газ, не е холандска, а швейцарска компания?
2. Че същата - макар ти да я обяви за световен пазарен лидер, е напълно анонимна и нищожна, с продажби, равни на 1% от продажбите на Мидичката?
3. Че тя е не производител, а прекупвач, което означава, че няма как да ни предложи по-ниска цена от цената на газът, идващ по тръбата направо от производителя - щото и Kolmar трябва да спечелят?
4. Че ВР не е "позиционирана в САЩ", а е британска компания?
5. Че и тя няма да ни доставя американски газ (добива такъв, но няма сметка да ни го доставя от Западните щати), но азърбайджански?

То бива невежество, ама чети, пообразовай се, преди да дрънкаш глyпости пред хората !!!
3
 
5
 
2
ABBA до: ivailojelyazkov
преди 1 година
Само животно не би се трогнало от статията, за която дадох линк.
Ама вие туркофилите (сиреч русофобите) сте далече от здравия разум по принцип.
4
 
5
 
1
преди 1 година
A Украйна стана борса за човешки органи:

Бизнесът от който побиват тръбки. В Украйна са изчезнали над 5 хиляди деца само за 2017 година

https://bgr.news-front.info/2019/06/04/biznest-ot-kojto-pobivat-trbki-v-ukrajna-sa-izcheznali-nad-5-hilyadi-detsa-samo-za-2017-godina/