IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветан Цветанов се оттегля от всички ръководни постове на ГЕРБ

Той обаче остава редови член на партията

11:03 | 30.05.19 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Цветан Цветанов подава оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ, информираха от партията. Това е станало след разговор с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.

Оставката вече е депозирана и приета. Борисов е благодарил на Цветан Цветанов за свършената работа през годините, се казва още в съобщението.

Междувременно председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова обяви, че Цветанов остава редови член на партията. Пред журналисти Дариткова уточни, че след среща в МС с премиера Бойко Борисов е разбрала за решението на Цветанов да се оттегли от всички ръководни постове в ГЕРБ. 

Всички останали подробности, оценки и анализи предстои да бъдат направени от председателя на ГЕРБ, така Дариткова отговори на въпрос какви са мотивите за решението, допълва БТА.

Припомняме, че в края на март Цветан Цветанов подаде оставка като председател на парламентарната група на ГЕРБ. До оттеглянето му се стигна след скандала "Апартамейнтгейт", в който стана ясно, че Цветан Цветанов е направил замяна със строителната компания "Артекс" на два свои апартамента за един в същия район и е доплатил, тъй като е имало разлика в квадратурата.

Цветанов заемаше поста председател на ПГ на ГЕРБ и на Вътрешна комисия в 44-тото Народно събрание. Той бе избран от листата на ПП ГЕРБ в 4-ти Многомандатен избирателен район - Велико Търново на парламентарните избори през 2017 г. От края на март той не е народен представител.

В началото на тази седмица пък премиерът Борисов се закани, че в партията ще има "чистка“. "Очевидно е, че беше силно преувеличена ролята на Цветан Цветанов и този залп срещу него – да отстрелят флагмана, така че без него едва ли не ще спечелят изборите. Видяхте, изтеглих го назад, структурите си работят“, заяви Бойко Борисов, цитиран от правителствения пресцентър.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 5 rate down comment 2
megiddo
преди 4 години
Ако ситският лорд се опита да отвърне на удара ще бъде пратен при Мишо Бирата, Ваньо Танов и останалите знайни и незнайни воини . . .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
ABBA
преди 4 години
и комсомолски плам :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 1
ABBA
преди 4 години
Ако от Козяк са му врътнали кранчето на силата,и да отвръща с фузкултурен устрем у комсомолски плам - все тая!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 1
Sokratus
преди 4 години
Сега да видим дали ситският лорд ще отвърне на удара?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 2
power grid
преди 4 години
Айде са ако мое и у панделата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още