IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП се връща в пленарната зала утре с искане за оставката на министър Горанов

Според левицата Министерството на финансите е отговорно за дадените по-големи субсидии на политическите партии

12:51 | 29.05.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Драгомир Стойнев. Снимка: БТА</em></p>

Драгомир Стойнев. Снимка: БТА

Депутатите от парламентарната група на „БСП за България“ се връщат от сряда в парламентарните комисии, а от четвъртък - в пленарната зала. Това обяви пред журналисти зам.-председателят на групата Драгомир Стойнев след нейното заседание, цитиран от БТА.

От левицата ще искат оставката на министъра на финансите Владислав Горанов заради дадените по-големи субсидии (повече от 11 лв. на глас) на политическите партии.

Смятаме да търсим отговорност от министър Горанов, защото това е изцяло по негова вина, коментира Стойнев. Той каза още, че наистина никоя политическа партия не е реагирала досега, което е укоримо, но от БСП са готови да върнат тези средства и отново повтори, че вината е изцяло на Министерството на финансите.

Investor.bg припомня, че Министерски съвет прие проект за изменение на Закона за политическите партии, който да премахне причината, поради която партии с право на държавни субсидии са взели повече средства, отколкото им се полагат. Кабинетът също така предлага със задна дата да бъдат върнати предоставените от 2016 г. допълнителни средства, които се изчисляват на около 18,6 млн. лв.

Във вторник стана ясно, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е депозирала своята оставка пред Националния съвет на партията. Тя е направила това с искане за бърз конгрес, на който да започне процедурата за пряк избор на лидер. 

Изборът ще се случи по новия устав, като за председател ще гласуват всички членове на партията. В понеделник Нинова обяви, че ще се яви на избор пред цялата партия заедно с всички останали кандидати и ще се оттегли за кампанията, но няма да напуска поста си до избора на нов председател. Днес обаче вътрешнопартийната опозиция поиска незабавна ѝ оставка. 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
ABBA
преди 4 години
Не обичам БСП, но за оставката++1
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
minerals
преди 4 години
Най-лесно е да се прехвърля вината на другите, но е факт, че и БСП-то са взели по-големи субсидии, а това тяхно изявление е жалък опит да си върнат избиратели.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още