IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei: Продължаваме да предоставяме актуализации и услуги

Google Play и функциите за сигурност от Google Play Protect ще продължат да работят на съществуващите Huawei устройства, поясняват от Google

12:35 | 20.05.19 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Китайският технологичен концерн Huawei ще продължава да предоставя на потребителите си както последните актуализации по отношение на софтуерната сигурност, така и всички услуги, свързани със следпродажбеното обслужване на съществуващите вече на пазара Huawei и Honor продукти - в това число смартфони и таблети, които вече са закупени от крайните потребители, но и такива, които са все още в наличност на пазарите в световен мащаб.

Това става ясно от официално изявление на китайската компания, след като Ройтерс предаде късно в неделя, че американската компания Google е преустановила някои от бизнес отношенията си с Huawei Technologies Co. и няма да осъществява бизнеси с Huawei, които изискват прехвърляне на хардуерни и софтуерни продукти, с изключение на тези, покрити от лицензи с отворен код. 

„Huawei има значителен принос към развитието на Android по целия свят. В ролята си на един от ключовите глобални партньори на Android ние работим в тясно сътрудничество с open-source платформата, разработвайки екосистема в полза както на потребителите, така и на цялата индустрия“, се казва в становището на компанията, с което разполага и Investor.bg.

„Ние ще продължаваме да изграждаме сигурна и устойчива софтуерна екосистема, осигурявайки най-доброто потребителско преживяване на клиентите си по целия свят“, поясняват още от китайския производител.   

Официални коментари има и от Google и Android.

„В момента изпълняваме заповедта (на Доналд Тръмп, б. ред.) и разглеждаме последиците от нея. За потребителите на нашите услуги Google Play и функциите за сигурност от Google Play Protect ще продължат да работят на съществуващите Huawei устройства“, поясняват от  Android.

„По отношение на въпросите на потребителите как ще реагираме на последните действия от страна на американското правителство: уверяваме ви, че въпреки че се съобразяваме с изискванията на държавната администрация на САЩ, услуги като Google Play и приложенията за защита на сигурността от Google Play Protect ще продължат да функционират на съществуващите Huawei устройства“, пояснява Google. 

Междувременно говорител на китайското министерство на външните работи призова Huawei и други китайски компании да отстояват правата си в съда след решението на Google да спре сътрудничеството с китайски предприятия. 

"В момента проверяваме тази информация и следим развитието на ситуацията", допълни той. 

Как анализаторът на Bloomberg Питър Елстром коментира темата вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:16 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

7
rate up comment 14 rate down comment 3
Стефчо
преди 4 години
Проблема изобщо не е технически, а геополитически. Тръмбона е тръгнал на война. Тука избора е между свободна търговия, което значи мир или Америка на първо място, което значи война с всички, които и пречат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 4
V.At.
преди 4 години
В момента силово светът се цепи на две. И ако сте били в тази част на Азия, където населението е колкото на Европа и двете Америки взети заедно, ще сте забелязали, че там английският е рядко явление, вкл. в Япония. А местната азбука, която не е Йероглифна, също е толкова неразбираема за нас. За Китайците това е пазар.И моля не коментирайте ако не сте били там.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 13
pioner
преди 4 години
Въпросът въобще не е операционната система а това че на харуеар произведен от Huawei няма да се отварят приложения изтеглени през Google Play , а това означава никакви: Facebook; Messenger; WhatsApp; Instagram; Skype; Twitter, Microsoft Office и OneDrive.И хората купили си смартфон за 3000 лв. ще имат нокийка за 15 лв.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 1
mrynmryn
преди 4 години
Могат да използват андроида, той си е отворен, просто трябва да се преработят много неща, като това не блокира вече същесвуващи приложения (тук е зора според мен) и да заменят всичко, което се поддържа от гугъл, вътре в него.Иначе цялата дандания, далеч не е за умрелите смартфони, а за 5g мрежите, за да не се поддържат само от хуявей.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 6
ABBA
преди 4 години
Който разбира руски ще разбере, че това видео долу е удар в 10-ката по темата. И войната изобщо не е за мита и тарифи.....https://***.youtube.com/watch?v=5VcGz2q1P9gПочему либералы молятся на западные инвестиции (Руслан Осташко)П.п. Има неща, които не се купуват с пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 5
ABBA
преди 4 години
"Китайците не могат ли да си направят своя ОС? "Имат много отдавна: Red Flag Linux
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 2
melon
преди 4 години
Китайците не могат ли да си направят своя ОС?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още