IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW ще конкурира Tesla в Китай с електрически джип

Той ще се появи на пазара през 2021 г.

18:11 | 14.04.19 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Volkswagen планира да произвежда напълно електрически джипове за Китай от 2021 г., отправяйки предизвикателство към лидера на китайския пазар – Model X на Tesla, на фона на увеличаването на производството на автомобили с нулеви вредни емисии, съобщава Ройтерс.

Планираният нов джип е поредният ход в агресивната стратегия за растеж на Volkswagen в Китай, където електромобилите получават преференциално отношение от страна на властите.

VW съобщи, че автомобилът й ID ROOMZZ, който представи в Шанхай в неделя, ще има три редици със седалки и оперативен обхват от до 450 км. Концептуалната кола има капацитет от четвърто ниво на автономно шофиране, уточни VW.

Главният изпълнителен директор на компанията Херберт Диес заяви, че ID ROOMZ ще бъде флагманският електромобил, който Volkswagen ще пусне в Китай.

„Планираме да произведем над 22 млн. електромобила в идните десет години“, заяви Диес и допълни, че около половината от инженерите на VW работят по продукти, предназначени за Китай.

Диес каза още, че впоследствие ID ROOMZ ще бъде пуснат и на други пазари.

За да засили научно-развойния капацитет на VW Group, Volkswagen и луксозния му бранд Audi ще комбинират научно-развойните си дейности в Китай.

Ръководителят на отдел „Е-мобилност“ във VW Томас Улбрих съобщи, че автомобилната компания ще започне да увеличава производството си до 33 електромобила до средата на 2023 г., като използва модулната платформа (MEB) на VW Group за производството на електромобили за марките Skoda, Seat, Audi и VW.

Улбрих допълни, че VW Group преобразува 16 завода в цял свят с оглед масово производство на електромобили, от които осем завода ще произвеждат коли за марката VW.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
IQ96
преди 4 години
Този джип е малко голям за китайско семейство, освен ако не се возят с дядовците и бабите. По- скоро ще е подходящ за САЩ и Европа и Индия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 2
diogenn
преди 4 години
Ще спечели Renault K-ZE!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 2
diogenn
преди 4 години
Ще спечели Renault K-ZE!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 7
lyusien
преди 4 години
Модела на WV е само проект и за него се говори в бъдеще време докато Тесла X отдавна се произвежда в Китай Така че познайте кой ще спечели надпреварата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още