IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pinterest ще определи ценовия диапазон за IPO-то си под последната си оценка?

Компанията стартира роудшоуто си в Ню Йорк

11:40 | 08.04.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Pinterest планира да постави ценови диапазон за първичното си публично предлагане под сумата, при която онлайн търсачката на изображения последно набра частно финансиране. Компанията ще стартира своето роудшоу днес, за да привлече инвеститори, пише Wall Street Journal.

Последно Pinterest продаде акции на инвеститори преди IPO-то си още през 2017 г. на цена от 21,54 долара за ценна книга, сочат документите на компанията, подадени към регулаторите. Това е оценило стартъпа на около 12 млрд. долара. Не е ясно какъв диапазон ще постави фирмата днес, но се очаква да е под това ниво, твърдят източници, запознати с въпроса.

Като цяло няма гаранция, че при първичното публично предлагане цената ще е в първоначалния диапазон, а поемателите обичайно имат по-консервативни очаквания, надявайки се, че ще могат да ги надминат, когато акциите започнат да се продават. Книжата на Pinterest се очаква да излязат на борсата в Ню Йорк тази седмица под символа PINS.

Lyft, чието представяне е внимателно следено, тъй като е смятана за барометър за високо оценените технологични компании, излизащи на публичните пазари, пое надолу след скорошния си борсов дебют, а това може да е сред причините Pinterest да подходи толкова консервативно.

Листването на Pinterest ще е следващият голям тест за пазарите. След него Uber Technologies планира да излезе под светлината на прожекторите с най-голямото първично публично предлагане за годината, а вероятно и едно от най-големите в историята. То ще се случи най-рано през май.

Pinterst има над 250 млн. активни потребители месечно, които посещават сайта, за да разглеждат милиардите изображения на теми от мебели до рецепти за вечеря и татуировки. Компанията генерира приходи от реклами, разположени в платформата ѝ.

Pinterest отчете силен ръст на приходите и спад на загубата. През 2018 г. приходите ѝ са достигнали 756 млн. долара, над сумата от 472,9 млн. долара година по-рано. За същия период нетната загуба се е свила до 63 млн. долара от 130 млн. долара за 2017 г. 

Вижте повече технологични новини във видео материала!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Shadow1
преди 5 години
Какво ще публикува Ню Йоркска фондова борса на pinterest че да иска да я последваме там ми е доста интересно ? Да беше борса за готварски рецепти щях да разбера.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още