IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пентагонът: Не се вижда никакъв напредък към денуклеаризация на Северна Корея

Положителен сигнал е обаче "значителния спад на напрежението" на Корейския полуостров през последната година

21:03 | 27.03.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

Активността на Северна Корея в оръжейната и ракетната сфера се разминава с обещанията й да се денуклеаризира, заяви днес командващият американските и съюзническите сили в Южна Корея, цитиран от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Генерал Робърт Ейбрамс говори пред комисията по въоръжените сили в Камарата на представителите в Конгреса на САЩ.

Той посочи, че вижда "малка или никаква промяна" във военните възможности на Северна Корея и никакви съществени стъпки към денуклеаризация, независимо че САЩ преговарят за ядреното разоръжаване на страната. Американският генерал все пак отбеляза, че е окуражен от "значителния спад на напрежението" на Корейския полуостров през последната година, пише БТА.

Същите изводи при изслушванията в комисията направи и Рендъл Шрайвър, помощник-министър на отбраната на САЩ за сигурността в Азиатско-Тихоокеанския регион.

"В ключовата сфера, която представлява интерес за нас, по въпроса за денуклеаризацията, ние не виждаме никакъв напредък, за който бихме могли да съобщим", каза високопоставеният служител на Пентагона. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
das
преди 5 години
Ами няма и да има. Защо да се денуклеизират, след като щатите ое ги търмъчат с ембарго и санкции? Реално щатите дават само едни голи приказки, а санкциите си седят ... Ами скоро нищо няма да стане, северна корея първо правеше отстъпки и жестове на добра воля, но явно разбра че ги прекарват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още