IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо Тръмп застана зад Израел след окупацията на Голанските възвишения

Позицията на американския президент засилва напрежението с Брюксел, посочи политологът Мартин Табаков

16:52 | 26.03.19 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Защо Тръмп застана зад Израел след окупацията на Голанските възвишения

Изказването на американския президент Доналд Тръмп по повод суверенитета на Израел над Голанските възвишения няма да доведе до съществени смущения в международната общност. Но промяната на външната политика на САЩ идва в едно много важно време за премиера Бенямин Нетаняху на фона на наближаващите избори в страната. Това коментира политологът Мартин Табаков в предаването „Светът е бизнес“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Той посочи трите направления, в които изказването на Тръмп ще има отражение. Според Табаков то ще даде нова мощ на коалицията между Русия, Турция и Иран.

Политологът вижда и сходство на ситуацията с анексирането на Крим от Москва. „Както международното право осъди анексирането на Крим, така трябва да се осъди и окупацията на Голанските възвишения“, е мнението на Табаков.

Като трето отражение от действията на американския президент той посочи нарастващото напрежение между Вашингтон и Брюксел по отношение на позицията им за Голанските възвишения. „Решението допринася за ненамирането на общия фундамент между САЩ и Европейския съюз”, убеден е политологът, който смята, че действията на Доналд Тръмп са напълно очаквани.

„Би могло да се каже, че водещата фигура в тандема САЩ-Израел е по-скоро тази на израелския министър-председател, тъй като американският президент много бързо се съобразява с позиции, които са характерни именно за религиозно-националистическата десница в Израел. Този синхрон е много характерен не само за настоящия американския президент, но и за републиканската партия, чийто представител е той“, обобщи Табаков.

Той коментира и доклада на специалния прокурор Робърт Мълър, според който не е имало руска намеса на изборите в САЩ през 2016 г. „Всъщност с този си тип пропаганда демократите в САЩ работеха за имиджа на руската страна“, е мнението на експерта.

Има ли вариант Великобритания да се откаже от Brexit? Защо Табаков изключи подобен сценарий вижте във видео материала.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 0
Valentin13
преди 4 години
странни и дори смешни са хора, които се назовават експерти и са принудени да си казват мнението за всички теми по света. и в една подобна тема изглеждат като кухи ***. много ми се иска, някой да се заеме с последствен анализ на всичко предвидено или анализирано от разните "специалисти", какво всъщност се е случило след това, след тяхния анализ или предвиждане. ще пада смях, колко кухи *** има по света и колко още много по-кухи дето им пълнят джобовете. "свободната " преса и холивуд създават впечатление, че всеки може и разбира всичко и ето го резултата. аз обаче ще слушам моя баща той ме наставляваше и ми казваше: нека държи сърцето ти думите ми, пази заповедите ми и ще живееш, придобий мъдрост, придобий разум; не забравяй, нито се отклонявай от думите на устата ми. Не я оставяй и тя ще те пази. Обичай я - и ще те варди. Главното е мъдрост; затова придобивай мъдрост.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 9
Sakamano
преди 5 години
Вероятно, ако украинците бяха нападнали Русия, а руснаците анексирали Крим във вид на репарации, не бих бил против. Също ако руснаците бяха цивилизовани хора, а украинците религиозни фанатици. Но случаят със сигурност не е такъв.Иначе обожавам да чета дискусии между привърженици на конспиративни теории. Защо ми е да гледам ситкоми.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 12 rate down comment 5
ABBA
преди 5 години
Реалната власт в САЩ я имат тия, които печатат парите и мозъците на американците (3-те медийни империи да речем, филиали на печатницата).Т'ва Болтън-Помпеоффци, Тромбони, каст'фони-маст'фони.... всичко е статисти и статистика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 3
Стефчо
преди 5 години
Филма е друг. Тромбона му отнеха реалната власт и му оставиха няколко играчки - Стената, сделката със С. Корея /която се провали тотално/ и още някои други такива, което са без значение. Реалната власт мина в ръцете на Помпео и Болтън, Тромбона просто се опитва да се задържи на власт до края на мандата като се сложи на еврейското лоби. Стъпката е повече от отчаяна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 11
ABBA
преди 5 години
Тромбона заиграва ва *** с Израел за да се задържи на власт. И да, и не.Янките доставиха на Израел велиииииикият супер-пупер невидим изтребител F-35.Обаче тия решиха да го пуснат в сирия, и старото съветско С-200 (създавано 50-те, 60-те години) едва не го гътна. Има някакви доказателства за повреди.Пари, още повече огромни евреите никога не губят.Янките кръв повръщат, пари не връщат.Имаме сделка!Веднага след този инцидент със супер-пупер изтребителя дедо Дони призна Иерусалим за столица на Израел.Вероятно финализираме сдеклата :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 4
Стефчо
преди 5 години
Би могло да се каже, че водещата фигура в тандема САЩ-Израел е по-скоро тази на израелския министър-председател, тъй като американският президент много бързо се съобразява с позиции, които са характерни именно за религиозно-националистическата десница в Израел.Много деликатно се е изразил. Тромбона заиграва ва банк с Израел за да се задържи на власт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още