IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС може да отложи Brexit до 22 май, ако споразумението на Тереза Мей бъде одобрено

Брюксел поставя съдбата на Великобритания отново в ръцете на британския парламент

20:00 | 21.03.19 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Европейският съюз (ЕС) е съгласен да отложи Brexit до 22 май, ако британският парламент одобри през следващата седмица споразумението за развода, договорено от премиера на Обединеното кралство Тереза Мей, съобщава Ройтерс, позовавайки се на информация от проектокомюнике. 

Във въпросния текст, който се основава на заключения, обсъдени от лидерите на останалите 27 страни членки на блока, се отбелязва, че не може да бъдат внасяни промени в споразумението.

"ЕС се ангажира да се съгласи, преди 29 март 2019 г., на удължаване до 22 май, при условие че Споразумението за оттеглянето бъде одобрено от Камарата на общините през следващата седмица", се посочва в проектокомюникето.

Само осем дни преди планираното излизане на страната от блока на 29 март, британският премиер Тереза Мей призова европейските лидери да одобрят предложението ѝ за отлагане на Brexit до 30 юни.

От Брюксел подчертават, че тъй като Великобритания няма намерение да организира избори за Европейския парламент, удължаването след 22 май няма да бъде възможно.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 2
Sokratus
преди 5 години
Ако останат след евроизборите, трябва да ги проведат и да седят в ЕС още 4 години. Ако не трябва да напуснат преди евроизборите!Просто и ясно!Великобритания трябва да прекръстят на МалкоБритания, излизането от ЕС ще поредното пропадане на Обединеното кралство, което пропада и само пропада от края на Втората световна война! Надолу и само надолу!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 2
Sakamano
преди 5 години
Играят играта на дeвcтвeницaта - дето хем и се иска, хем не и стиска...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 2
polki
преди 5 години
Брюксел поставя съдбата на Великобритания отново в ръцете на британския парламент-------------Брюксел предоставя възможност на Великобритания отново да си го набие сама за да им е по-сладко на англетата, а бай *** има специална поговорка за подобни случаи: "Това което сам си причиниш и най-големия ти враг не може да ти стори..."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 3
Kikaha2
преди 5 години
добре отиграно...... но все пак ще бъде интересно да видим един панаир без сделка....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 2
Grosss
преди 5 години
Каква игра играят в английския парламент,искат ли Брексит или не искат?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още