IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Снежана Стойчева: В агенциите за недвижими имоти вече има добри експерти

Снощи Imoti.net отличи за четвърти път най-добрите брокери и компании за имоти

12:10 | 21.03.19 г. 3
<p>
	Снежана Стойчева.<em>Снимка: Investor Media Group</em></p>

Снежана Стойчева.Снимка: Investor Media Group

През последните години все по-добри агенции за недвижими имоти се появяват на пазара, каза в интервю за Bulgaria ON AIR Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net.

"Това е сектор, в който няма нито саморегулация, нито държавна регулация. Въпреки това потребителите сами успяват да се ориентират кои са брокерите, на които могат да се доверят и компаниите, с които да работят. А Imoti.net безспорно има заслуги за това, тъй като отличаваме най-добрите сред тях", допълни още Снежана Стойчева.

21-членно жури, състоящо се от водещи експерти от различни сфери, определи победителите в отделните категории. В надпреварата се включиха над 200 компании. За втора поредна година председател на журито е доц. Маню Моравенов, преподавател във ВУЗФ.

Потребителите също гласуваха за своите фаворити. Над 3000 души дадоха гласа си в категориите "Агенция на годината", "Брокер на годината" и "Сайт на агенция". Един от всички гласували ще спечели уикенд за двама в хотел "Астера" в Банско.

"В агенциите за недвижими имоти вече има добри експерти. Няколко учебни заведения започнаха да развиват тази специалност и да подготвят кадри, а и самите компании провеждат обучения на своите служители", каза Стойчева.

Според нея купувачите стават все по-взискателни, знаят какво търсят, имат изисквания и не купуват на всяка цена, просто за да инвестират парите си. Тя очаква, че пазарът на недвижими имоти ще остане спокоен през цялата година.

„Пазарът на имоти е много чувствителен, той много бързо отразява промените в икономиката. Сега имаме сравнително стабилна икономика, стабилно правителство, добър стандарт на живот, така че не очаквам скокове на цените нагоре-надолу“, отбеляза Стойчева.

Според нея, ако се стигне до понижаване на цените, то ще е в следващите години, а не през 2019 г. „Докато банките отпускат ипотечни кредити и лихвите по тези кредити и по депозитите се запазят на сегашното си равнище, не можем да очакваме спад на цените“, посочи тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 0
ivan_penev
преди 4 години
Откраднал е 50 000 долара от фирмата, която управлява.Управлява капитал от 9 милиарда, които може би и тях ще открадне.Откраднал единствените пари от старата си фирма - 50к лева, като отворил за 1 ден сметка на компанията в райфайзенбанк, изтелглил парите в брой и после я закрил- квесторката го хванала и сега разследват Маню Моравенов. Какво да очакваме от него като CEO na BFB - там има 9 милиарда за крадене ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 0
simona_miteva
преди 4 години
Замесеният в корупционни схеми доц. д-р Маню Моравенов е предложен да влезе всъстава на Съветът на директорите на Българска фондова борса (БФБ) на мястото надосегашния изпълнителния директор Иван Такев.Маню Моравенов е с дългогодишен опит в сферата на финансите и инвестициите, но далиимето и професионализмът му са толкова кристално чисти и ясни за публичността? И защочовек откраднал 11 милиарда публични средства ще заема толкова висок пост? Именнозаради неясен произход на средства и липсващите баснословни суми са причината г-нМоравенов да бъде обект на масови разпити от органите на реда. В момента се водиразследване за финансови пирамиди, които е управлявал в сферата на капиталовите пазарии използването на сладки държавни постове, които е заемал през годините.Публична тайна е, че Моравенов, бе уволнен от поста си на изпълнителен директор наинвестиционния посредник Фоукъл Пойнт Инвестмънтс АД и &quot;Феърплей пропъртис&quot;АД след като собственикът на компанията Марио Захариев стана жертва нанепрофесионалното отношение и схеми уронващи престижа на компанията. Безкрайнижалби и недоволни клиенти, загубени партньорства и откраднати пари, станаха причина,така известния капацитет да бъде отстранен от длъжност.Каква е връзката на Маню Моравенов с кмета на Созопол е другият въпрос, на които сетърси истинският отговор. Моравенов е помагал на Панайот Рейзи в присвояването насредства в особено големи размери и документални престъпления.По времето когато Моравенов управлява &quot;Феърплей пропъртис&quot;, компанията купиватърговски сгради, басейн и нови апартаменти във ваканционното селище Санта Марина, вСозопол. С фалшиви документи и фирми фантоми, той присвоява големи суми отприходите на комплекса, за лична облага като за пореден път ощетява дружеството, коетоуправлява.Ще продължава ли Моравенов да заема редица ръководни длъжности в институции илинай-накрая ще попадне под надзора на закона предстои да разберем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 0
Reneta
преди 4 години
Маню Моравенов е с дългогодишен опит в сферата на финансите и инвестициите, но далиимето и професионализмът му са толкова кристално чисти и ясни за публичността?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 0
Веск
преди 4 години
Търся брокер дето да смъкне цената 4 пъти, че и аз да се наредя до тарикатите - Цецо, Цецка, веждичката. Имате ли такива?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
nikolovnn
преди 4 години
Аз, да Ви кажа, съм много доволен от моя брокер. Жената не ме форсира, не ме убеждава колко било хубаво това или онова жилище, само и само да го купя и тя да си вземе парите. И отделно - коментара и е, че цените са наистина високи. Няма нищо с госпожата... цените били нормални и икономиката е песен и те така ще е...! Хайде със здраве, последния ми коментар в тази медия!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 21 rate down comment 1
nkavrakov1982
преди 4 години
Госпожо Стойчева обяснете на българските граждани как така купуват квадрата в луксозни сгради на Артекс Инженеринг за над 2000 евро квадрата в луксозния квартал Изток,след като собственичката на Артекс каза че и излизал квадрата на 500 евро и за 700 евро на квадрат продава луксозни апартаменти на Цветан Цветанов,Вежди Рашидов,и Цецка Цачева..Излиза че както се знаеше отново строителната и брокерска мафия цакат българските купувачи,със зверски цени на строителната продукция,като дори купувачите спонсорират ГЕРБ-аджийските мошенници да си купуват апартаменти по Изток.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още