IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Електромобилите ще поевтинеят с развитието на технологиите

Производството на конвенционални автомобили е по-комплексно от това на електрическите, коментира Крестиан Колев от "Форнасари Европа"

14:29 | 14.03.19 г. 2
<p>
	Новият модел на българската компания &bdquo;Форнасари &ndash; Европа&quot;. Снимка: Компанията&nbsp;</p>

Новият модел на българската компания „Форнасари – Европа". Снимка: Компанията 

Електромобилите и изграждането на инфраструктурата за бъдещото по-широко ползване на този вид автомобили и мобилност. Тези акценти от тазгодишното автомобилно изложение в Женева открои Крестиан Колев, мениджър във "Форнасари Европа", в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му производството на конвенционални автомобили е по-комплексно от това на електрическите, а цената на електромобилите ще се понижи, стига технологията, най-вече автономията, да се развие достатъчно добре и да го позволи.

„Говорейки с експерти в тази област в Женева, оставам с впечатление, че действително е по-малко комплексно самото производство, докато двигател с вътрешно горене изисква доста големи инвестиции, структура, поддръжка след това“, поясни още гостът.

Гостът коментира и новия модел на българската компания „Форнасари – Европа“, който беше представен на изложението в Женева.

„Фирмата беше регистрирана в 2016 г., като година по-късно вече бяхме в производство, въпреки че общо взето сме пионери в България, дотолкова, доколкото да произведем цял функционален автомобил изцяло в рамките на България. Автомобилът е с авторско шаси и купе, като концепцията е смесица между добра хармония между ретро дизайн, агресивност и спортно поведение на автомобила. Основната концепция - държахме да има уникалност в този автомобил и в същото време да бъде ежедневно на разположение за ползване, а не както са повечето супер спортисти – с доста ограничени възможности за ползване в ежедневието. Смело мога да твърдя, че положителните оценки за автомобила на изложението в Женева са налице. Това е нещо ново, което харесва на хората“, поясни още гостът.

Колев каза още, че плановете са до края на годината да бъдат произведени 10 автомобила.

„Досега сме произвели два автомобила изцяло в България и планираме да останем тук. Дано условията и административните процедури, които сме започнали, се потвърдят. Засега нямаме планове да се местим. Самите материали купуваме от България, с изключение на най-специфичните, които трябва да ги купим оттам, където ги има – в Италия, в Америка, в Германия, като например двигатели“.

Целия разговор вижте във видео материала!


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 5 години
тоя откри топлата вода ... после било трудно да си меринджеи, говориш си глупости и нещата се случват от бачкаторите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 2
doba
преди 5 години
Отивам на интервю за работа.Питам за заплатата. Отговор:- Отначало ще започнеш на 50%, а след 6 месеца ще я направим 100%. Чакай бе, къде тръгна?- Ще дойда след 6 месеца!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още