Едно е сигурно за бъдещето на Германия – ще ѝ трябва повече газ от Русия

Газът ще бъде един от най-големите печеливши от политиката на канцлера Ангела Меркел за затваряне на атомните електроцентрали в страната

   1| 2| 3    
0
 
0
 
24
Императорът до: Стоян Петров
преди 1 година
Стояне петров - свикнал съм да ти чета глупостите, но с тоя пост чупиш *** отвсякъде.
Газпром има сериозни печалби, щом плаща сериозни дивиденти с 1/3 от чистата си печалба, а дълговете на компанията са толкова "огромни", че тя може да ги изплати за 16 (ШЕСНАДЕСЕТ) МЕСЕЦА !!!! Сравни с която искаш друга компания в енергийния сектор или в който и да е друг. Има немалко световни компании, чийто дълг е равен на 5-10 годишната им печалба, че и такива, дето дължат на кредиторите печалби за 20+ години.

Ама то се четат реални отчети, а не журналистически глупости.

Тоест за тебе няма значение де - ти не си инвеститор, а политически клакьор.
1
 
1
 
23
преди 1 година
Няма профилна снимка
Не само него, и онова смешно човече Иво Инджев. За правителството и евродепутатите ни разчекване или нандизване на кол.
1
 
9
 
22
majnata до: tisia
преди 1 година
да го думнат чифутина гнусен !
1
 
13
 
21
преди 1 година
Милен Милушев
ОТВОРЕНО ПИСМО
До министър-председателя на Руската федерация, г-н Медведев
Копие: до посолство на Руска федерация в България
до Българска свободна телевизия
до БНТ, Нова тв и бТВ
Г-н Премиер,
Ваше превъзходителство,
След като председателят на Атлантическия клуб в България - Соломон Паси, публично призова НАТО да разположи ядрени оръжия на Балканите, насочени срещу Русия, считам, че е мой граждански дълг да уточня:
- Българският народ не е питан на референдум с информиран избор дали е съгласен България да бъде плацдарм за атака срещу Русия, фронтова линия и мишена на руските оръжия.
- Българският народ не е питан на референдум с информиран избор дали е съгласен България да стане член на НАТО и на ЕС.
Едно официалното членство на държавата ни в тези съюзи не е стопроцентово легитимно и не е санкционирано от българския народ, а само от шепа подкупни политици в парламент с реален колониален статут.
- Българският народ не е питан на референдум с информиран избор дали е съгласен с извода на колониалните власти у нас, че Русия представлява заплаха за нашата национална сигурност и териториална цялост.
Г-н Премиер,
Ваше превъзходителство,
Отлично знаете, че огромната част от българския народ счита Русия за братска държава, а руснаците за братушки не само заради това, че руският цар Александър 2 Освободител е освободил българите от османско робство и е възстановил българската държавност след 500-годишно прекъсване.
Ние сме кръвно свързани и чрез общата ни култура, религия, вековни икономически и военни връзки.
Дори по времето на съветския период в България не е имало окупаторски съветски войски.
Аз съм служил тогава в армията и не видях нито един руски войник на наша територия.
Нито чух от някой политически офицер-комунист, че на Балканите трябва да бъдат разположени ядрени оръжия за атака срещу НАТО.
Днес, в ерата на уж демокрацията, България се оказва окупирана от натовски войници и подготвяна за ядрен погреб.
Това минава всякакви граници на търпимост.
Аз съм един обикновен български гражданин, мъж и родолюбец, и понеже нямам други механизми, подкрепям стремежите ви за мир и партньорство с това писмо.
То изразява волята на милиони нормални българи.
За нас е важно партньорството в ядрената сфера с Русия чрез довършването на АЕЦ Белене, чрез възстановяването на Южен поток в някаква форма, на газопровода Бургас-Александруполис в някаква форма - това са гаранции за сигурност на Балканите, а не разполагането на ядрени оръжия.
Призивът за нуклеаризация на Балканите не е просто провокация към Руската федерация.
Това е съзнателно и постъпателно действие за продължение на Втората световна война чрез прегрупиране на силите.
Като гражданин на България, на света, аз Ви уверявам , че повечето нормални европейци, дори повечето нормални американци не го искат.
Това, че днес България е колония, подвластна на Империя на злото, не значи, че българският народ е част от тази хищна историческа напаст, стремяща се да завладее Русия векове наред.
Моля да го имате предвид, когато настройвате оръжията си за ответен удар - авторът на призива за превръщането на Балканите в ядрен погреб се казва Соломон Паси.
Позиционирал се е във Военния клуб в София, пресечка на улиците „Раковски” и „Гурко”.
С братски поздрав:
Милен Милушев
3
 
11
 
20
преди 1 година
Няма профилна снимка
Окупирана страна. И окупаторите правят каквото могат за да и спъват развитието.
5
 
11
 
19
преди 1 година
тия наивните германци...егати как ще се прецакат.
11
 
14
 
18
преди 1 година
Няма профилна снимка
Беше политическа. Спомням си за България беше 500$ за 1000 куб метра, а за Германия 300. След антимонополното дело на ЕК, нещата се промениха. Но натиск отново има. Руската теза е ще ни построите газопровод, за който ние ще ви заплащаме почти нищо или ще ви спрем газта.
16
 
11
 
17
fon до: Стоян Петров
преди 1 година
Няма профилна снимка
Цената при газа почти НЕ ЗАВИСИ от себестойността му, а от пазара. Поради което е и целия този политически натиск, пропаганда и всякакви подли схеми на Русия към нас.
20
 
9
 
16
Стоян Петров до: SimeonAtanasov
преди 1 година
Няма профилна снимка
Картината е за края на 2017 година. Сега е още по-зле, вероятно отиват към 50 милиарда при капитализация между 55 и 60: " Огромните дългове на ”Газпром” преминаха исторически максимум - 40 милиарда долара, съобщиха от компанията. За да се намали дефицитът по платежната сметка, от компанията ще вдигнат цените за руските си клиенти.Според първите информации за бюджета на компанията за 2018 година, ще са необходими нови дългове от почти 5 милиарда долара. Тъй като "Газпром" е в условията на отрицателен паричен поток-харчи повече, отколкото печели-новите дългове ще отидат за проектите "Турски поток", "Северен поток-2" и "Силата на Сибир", съобщи "Фич".
19
 
8
 
15
Стоян Петров до: SimeonAtanasov
преди 1 година
Няма профилна снимка
Цената е различна защото навлата за различни разстояния не са еднакви. Преди 10 дена руския тръбен газ струваше 230 -240$, а хъбовата цена на TTF бе 205. Полша направи добра сделка, като цената е 20% под тази на определен американски хъб в момента на продажбата. Сещаш се, че в Америка газта е доста по-евтина от Европейските хъбове, нали. И всеки непредубеден човек трябва да си зададе въпроса, защо за "Южен поток" приемащата инфраструктура трябваше да е 50% от довеждащата, а за СП-2 тепърва ще се умува? Така наречените русофили, дават ли си сметка, че мужиците блъскат на -40 градуса и я получат 1000 евра, я не. Не вярвам да са безкрайно щастливи от факта, че благодарение на тяхната мизерия крадливия мегаломан може да продаде най-евтината газ на германците, или на когото и да било. Тия които надуват фанфарите около Газпром са русофоби и желаят единствено феодалния капитализъм в Русия да продължава вечно. Само че всички, даже и Mavi Gъz ефенди са наясно че вакханалията ще свърши и то съвсем скоро. PS Уважаеми Mavi Gъз ага, след като ще ми ставаш кръстник, желателно е да ме дариш с риза и пендара.
   1| 2| 3