IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителни предприемачи предлагат френския модел на застраховане

Въвеждането на модела ще защити интереса на гражданите, посочи Снежана Стойчева, мениджър на специализирания сайт IMOTI.NET, чиято годишна церемония наближава

19:25 | 18.02.19 г. 1
Строителни предприемачи предлагат френския модел на застраховане

Националната асоциация на строителните предприемачи (НАСП) предлага да се следва френският модел на застраховане, който защитава интересите на гражданите. Това обяви Снежана Стойчева, мениджър на IMOTI.NET, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Стана ясно, че застраховките на имоти много отстъпват на застраховането на автомобили. Между 10% и 14% са застраховките на имоти, като голяма част от тях са свързани с кредитирането и изискванията на банката. Гражданите, които купуват „на зелено“ не са защитени“, посочи тя..

Снежана Стойчева информира и за предстоящата церемония за годишните награди на IMOTI.NET.

“Доволна съм, че този проект се развива. За четвърта поредна година ще се връчват награди. Има интерес сред брокерите и агенциите да се включват в номинациите. Тази година сме добавили награди, които касаят ваканционни, жилищни и селски имоти, както и инвестиционни проекти“, каза експертът.

Стойчева коментира и очакваното в края на 2019 г. повишение на лихвите и напомни, че „банките ще продължат да бъдат от значение”.

Повече от разговора може да проследите във видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 0
bstoyano
преди 5 години
Можеше и един абзац по същество да се включи - какво представлява този френски модел на застраховането. Засега разбирам, че ще е изгоден за застрахователите - ще им докара повече продажби, и за това лобира споменатата госпожа Стойчева.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още