IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВУЗФ организира дискусия “Нова икономическа криза в България – кога и защо?"

Над 100 водещи икономисти, финансови експерти и анализатори в България ще коментират какви са рисковете пред българската икономика

13:58 | 14.02.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: ВУЗФ</em></p>

Снимка: ВУЗФ

Ще познаят ли арбитрите на глобалния икономически цикъл, че предстои нова криза и ако да – откъде и кога ще дойде тя в България? На този въпрос ще отговори новата кръгла маса, която Лабораторията за научно-приложни изследвания VUZF Lab към Висшето училище по застраховане и финанси организира. Тя ще се проведе на 26 февруари, от 14 часа, във ВУЗФ, зала 501, гр. София, ул. “Гусла” № 1, а нейната тема е „Нова икономическа криза в България – кога и защо?”.

Над 100 водещи икономисти, финансови експерти и анализатори в България, представители на държавните институции, бизнеса, академичните и научните среди ще коментират какви са рисковете пред българската икономика и ще дадат своите прогнози каква криза ни очаква - финансова, дългова или иконономическа, както и дали ще се развие на глобално, европейско или национално ниво.

Форумът ще бъде открит от Марияна Николова - вицепремиер на Република България,  и от Лъчезар Борисов, заместник-министър на икономиката. Основен доклад ще изнесе доц. д-р Даниела Бобева, ВУЗФ. Панелисти в дискусията ще бъдат Апостол Апостолов, президент на ВУЗФ, председател на Надзорния съвет на Тексим банк, Любомир Дацов, член на Фискалния съвет на Р България, проф. д-р Григор Димитров, преподавател във ВУЗФ, икономистите Красен Станчев и Владимир Каролев, както и други експерти. Модератор на кръглата маса ще бъде доц. д-р Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ и изпълнителен директор на VUZF Lab.

Кръглата маса, посветена на икономическата криза, е поредният форум, който VUZF Lab организира по значими социално-икономически теми. С него чрез Лабораторията бизнес университетът изпълнява своята обществена мисия – да поставя на фокус актуални проблеми, като показва различните гледни точки към тях, търси и предлага решения и оказва влияние при формирането на различните държавни секторни политики.

Основните изводи, предложения и препоръки на кръглата маса ще бъдат обобщени и предоставени на Министерския съвет, Народното събрание, Министерство на икономиката, Министерство на финансите, други компетентни държавни институции и ще бъдат публикувани на сайта на VUZF Lab.

Повече информация за събитието, програмата и лекторите можете да откриете в сайта.

Медийни партньори на кръглата маса „Нова икономическа криза в България – кога и защо?“ са Investor.bg, бизнес телевизията Bloomberg TV Bulgaria и политематичната национална телевизия Bulgaria ON AIR.
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
Иван Митев
преди 5 години
Представената информация разкрива, че се планира дискусия без да се зачита фаталната държавна грешка за неограничавани съпътстващи щети от работата на централната банка.При това поведение не са възможни правилни препоръки за спасение от стопанска криза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още