IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

1500 касови апарати вече работят според новите изисквания

До месец от НАП ще пуснат специално мобилно приложение, чрез което клиентите ще могат да проверяват дали касовата им бележка е истинска

11:43 | 13.01.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Investor.bg

 

1500 касови апарати вече работят според новите изисквания, съобщават от Националната агенция по приходите. Близо 40 000 касови бележки са издадени до момента от работещи в търговски обекти 1500 касови апарати и фискални принтери.

Всеки фискален бон вече се предава в реално време към сървърите на НАП и съдържа данни в специален QR код. До месец от НАП ще пуснат специално мобилно приложение, чрез което клиентите ще могат да проверяват дали касовата им бележка е истинска и да я регистрират автоматично в лотарията с касови бележки на НАП.

Срокът да сменят софтуера за управление на продажбите си в търговските обекти и касовите си апарат за регистрираните по ДДС търговци изтича на 31 март 2019, а за фирмите без ДДС регистрация до края на юни 2019 г.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 0
fon
преди 5 години
И като не е истинска какво? С приложението може ли да го докладваш веднага или продавачът ще може да те изрита нервен докато му правиш забележка?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
majnata
преди 5 години
"...лотарията с касови бележки на НАП."Най голямата печалба ме интересува ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още