IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меглена Плугчиева: В Черна гора ще се изграждат големи инфраструктурни проекти

Страната представлява интерес за нас като пазар, заяви посланикът

10:34 | 11.01.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Темата Западни Балкани е изключително важна. Инвестицията в стабилността и благосъстоятелността на страните от Западни Балкани е инвестиция в доброто бъдеще на Евросъюза. Това заяви пред Bloomberg TV Bulgaria Меглена Плугчиева, новоназначен посланик на България в Черна гора, бивш вицепремиер и бивш посланик в Германия и Швейцария.

С Черна гора в политически план имаме добросъседски отношения. В момента е доста напреднала в преговорния процес с ЕС. През 2017 г. стана член на НАТО, отбеляза тя в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов. 

"Бихме могли да ги подпомогнем в административния капацитет. На първо място Черна гора представлява интерес за нас като пазар, особено на продукти от леката и хранително-вкусова промишленост, защото имат добре развит туризъм. От друга страна, в следващите 10-15 г. предстоят големи инфраструктурни и транспортни проекти“.

„На пръв поглед с Черна гора сме конкуренти в сферата на туризма. Но е добре да се търси съвместен маршрут, да се включат туристически продукти на Балканите и да се предложат на азиатския, индийския пазар", препоръча дипломатът.

Ако нямаме силна и спокойна Европа, това ще рефлектира на бъдещето на Западните Балкани, заключи Меглена Плугчиева.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
serafima
преди 5 години
Разбираемо е за нея. Меглена си заработва заплатата и позицията. Нейното при всички режими не се губи. Черна гора е просто тема, миманс.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още