IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Daimler ще купи батерии за електромобили на стойност 20 млрд. евро

Германският производител обаче не уточнява от кои компании ще бъдат направени покупките

21:31 | 11.12.18 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германският производител на луксозни автомобили Daimler, чиято собственост е и марката Mercedes-Benz, обяви, че планира да закупи батерии на стойност над 20 млрд. евро до 2030 г., подготвяйки се за масовото производство на хибридни и електрически автомобили.

„С покупката на батерии за над 20 млрд. евро ние систематично продължаваме напред с трансформирането на електрическото бъдеще на нашата компания“, заяви главният изпълнителен директор на компанията Дийтер Цетче в изявление, цитирано от Ройтерс.

Mercedes-Benz Cars планира да пусне на пазара 130 електрически превозни средства до 2022 г. в допълнение към плановете си за производство на електрически ванове, автобуси и камиони.

От Daimler не уточняват от кои компании ще направят покупките на батерии, но досега са се снабдявали от различни източници, включително от южнокорейските LG Chem и SK Innovation.

Германският производител обяви в края на миналия месец, че ще започне да произвежда електромобили в Китай догодина, за да се вмести в строгите квоти срещу замърсяването на въздуха за автомобилните производители, въпреки че търсенето на конвенционални модели като Mercedes-Benz Maybach остава силно, съобщава Ройтерс.

Китай въведе изисквания за минимален брой продажби на т. нар. автомобили с нови енергийни източници (NEV) и Daimler е напът да изпълни квотата за 2018 г., съобщи ръководителят на Daimler China Хубертус Троска.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 5 години
първо щеше да е фалирала, после нямаше литий за всички, после незнам си кво, сега обърна плочата ... типичен тъпегьоз с претенции. Нито икономиката е разбираш, нито техниката ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
Sokratus
преди 5 години
Импесторе, изчакай да се включат в разговора твоите съмишленици - Абата, Мишката, Мъйната, СтудиоХ ...И после ръси прогнозите от стъкленото кълбо!Хахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
zelka007
преди 5 години
едните ще ги купуват , диругите ги произвеждат и продават ... кой ги знае . м/у другото нали трябваше да е фалирала преди половин година тИслата ?!? поне такава прогноза правеше ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още