IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Украйна не желае мир с Русия

Руският президент смята, че е назряло времето за истинска среща с Тръмп

09:44 | 02.12.18 г. 17
<p>
	Руският президент Владимир Путин.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Руският президент Владимир Путин. Снимка: Ройтерс

Руският президент Владимир Путин вчера обвини Украйна, че не желае мирно решаване на конфликта си с Русия, съобщиха ДПА и ТАСС.

На пресконференция в края на срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес Путин повтори твърдението си, че неотдавнашният инцидент в Керченския пролив е бил "провокация" от страна на Украйна, отразяваща поведението на Киев.

"Анализът на последните събития, свързани с този инцидент или провокация в Черно море и това, което виждаме в Донбас, показва, че действащото ръководство на Украйна не е заинтересувано от уреждането на ситуацията въобще, още повече с мирни средства", посочи руският президент. По думите на Путин управляващата партия в Украйна е "партия на войната и докато е на власт, всички трагедии от подобен род и войната ще продължават".

Руският президент заяви също, че не се отказва от среща с украинския си колега Петро Порошенко, но отбеляза, че с него е "сложно да се говори". 

Путин коментира и отношенията със САЩ, като заяви, че е назряло времето за истинска среща с американския му колега Доналд Тръмп и изрази съжаление, че Тръмп е анулирал планираната им среща в кулоарите на форума на Г-20 в Буенос Айрес, съобщиха Франс прес и ТАСС.

"Жалко, че не успяваме да проведем пълноформатна среща. Предполагам, че отдавна е назряло времето за такава среща. Това е свързано с въпроси за стратегическата стабилност, особено след като президентът /на САЩ/ обяви за намерението на Съединените щати да излязат от Договора за ракетите със среден и малък обсег", заяви Путин на пресконференция в аржентинската столица.

Той изрази надежда, че ще се срещне с американския си колега, когато Тръмп бъде готов за това.

Путин съобщи, че е имал кратък разговор с Тръмп в кулоарите на срещата на върха. "Ние, както се казва, разговаряхме на крак, както правят всички там /на срещата на върха/". Той отбеляза, че е отговорил на въпросите на Тръмп за инцидента в Черно море, при който руските сили задържаха миналата неделя украински кораби и техните екипажи. "Той /Тръмп/ има своя позиция по този въпрос, аз имам моята. Всеки остана на своето мнение, но във всички случаи аз го информирах за нашето виждане за този инцидент", заяви руският президент. 

/По материали на БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

17
rate up comment 5 rate down comment 8
mavericos4
преди 5 години
Лоша Украйна, не стига, че и анексират Крим, Донбас, Луганс, че и не иска мир с ***? Важното е, че *** Радев не е съгласен Европа да става жертва на украинската вътрешна политика, Украйна трябва да спазва международнот парво, но за *** това май не важи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 11 rate down comment 17
Dimioi
преди 5 години
Абе тоя Пупу мал**мен ли е ? Хем анексира съседна територия, хем ги обвинява, че не искат мир :D Аз такъв политически шизофренизъм не бях виждал, а инаре родното президентско петно не пропуска да близне Кремълско дуп* (;
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 4 rate down comment 11
julian12
преди 5 години
А останалите милиони руснаци къде са?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 14 rate down comment 13
ABBA
преди 5 години
До всички преститутки, диванни аналлизатори и всякая ***:Бившият външен министър на ФРГ: Украйна се опита да ни вкара във войнаУкрайна се опита да ни вкара във война, заяви бившият германски външен министър Зигмар Габриел в интервю за телевизионния канал N-TV
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 14 rate down comment 17
redcretin
преди 5 години
Мир по рашки? Не, разбира се :) И ние сме пробвали вкуса на братската дружба вече хахахаха, хайде няма нужда от поредната окупация!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 12 rate down comment 15
Стоян Петров
преди 5 години
Откъде да знае че евреите се занимават основно с търговия? Затова и те са се заселвали в търговски пристанища като Одеса, Солун че и Константинопол. Специално в Одеса и Солун са били мнозинството от населението. Ама нали трябва да имаш едно нещо като обща култура, за да си наясно с тези неща. А от роSSия не дават, само рубли.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 10 rate down comment 17
Sokratus
преди 5 години
Колко рубли заработи днес Жежков, ще стигнат ли за семки! Юридически Крим е Украински и само това има значение в съвременният свят! И най-тъжното за теб и твоите господари, че точно те са подписвали тези договори, с които Крим е признат за част от състава на Украйна! И само да ти напомня, че Руската империатрица основала Одеса е наследница на Киевските князе основали рускта държава. Т.е. да Одеса е Руски град и в момента, но не принедлежи на наследниците на Златната орда - Масква!;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 14 rate down comment 11
bgMan
преди 5 години
Изконно руски град казваш...Явно не знаеш че Одеса не е руско название, а еврейско. Има го в писмени паметници на административни названия за селища още от първото еврейско царство, когато руснаците още дори не са съществували като етнос и държава. Поне трябва да си чувал за плановете на руския политически елит след WWII да създаде еврейска автономна област в Крим и да изсели всички евреи там.Руските възпитаници явно сте приели, че Одеса е изконно руско название :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 18 rate down comment 9
bgMan
преди 5 години
В това нещо Путин е прав.Това което се питам обаче е имат ли украинците въобще някакъв шанс за оцеляване ако наистина Путин иска обратно в състава на РФ цялата територия на Украйна, а не само Крим, Донбас, Луганск и Донецк?Русия няма да позволи съществуването на независима от нея Украйна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 11 rate down comment 21
Стоян Петров
преди 5 години
Наистина си мало.умник. В Одеса етническите руснаци са по-малко от 25% от населението. В нито една от останалите области те не са повече от 30 %, така че за някакво делене и цепене на Украйна е безсмислено да се говори. Имаха мнозинство само в Донецки и Луганск. Руския етнос вече не е фактор в Украйна, защото 2 млн се отделиха в Крим а 1.5 млн се изселиха в роSSия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още