КФН: 78% от собствениците на автомобили ще плащат по-евтина ГО с новата система

Регулаторът обсъжда застрахователната история на колата да се "занулява" при нейната продажба, но още няма окончателно решение

   1| 2    
1
 
1
 
14
sarb до: deant
преди 1 година
Хич не ги подценявай ония в парла мента.С общо IQ двуцифрено число,вече нищо не ме изненадва.
3
 
9
 
13
преди 1 година
Няма профилна снимка
Като си видите новата ГО ще разберете за какво иде реч. Моята е + 84 лв а единствения ми акт е от 2007ма за незапалени фарове. Бонус у газакис е системата.
2
 
4
 
12
redcretin до: lyusien
преди 1 година
Няма профилна снимка
Не се превръщате. И досега си бяхте.
0
 
5
 
11
преди 1 година
Няма профилна снимка
Прос' народ - сла'а държава! :)
2
 
13
 
10
преди 1 година
Този човек ви излъга без да му мигне окото Погледнете си застраховките за следващата година и ще разберете Но това не е кои знае каква изненада Нас ни лъжат редовно - политиците банките мобилните оператори брокерите на имоти магазинери бензиностанции Бавно но сигурно се превръщаме в държава на измамите и държава без правила
1
 
13
 
9
крас до: deant
преди 1 година
Няма профилна снимка
ЖЕСТОКО СИ ПРАВ !!

Да се допуска застраховане ОТГОВОРНОСТ НА АВТОМОБИЛ за настъпило ПТП е БЕЗУМИЕ!!
Но да се прилага спрямо него и системата МАЛУС , това вече е БЕЗУМИЕ НА КВАДРАТ !!

ОСТАВА В СЪДЕБНА ЗАЛА ДА КОНСТИТУИРАТ И КАТО ОБВИНЯЕМ АВТОМОБИЛА И ПРИЗОВАВАТ ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ КАТО ЗАИНТЕРЕСОВАНА СТРАНА НОСЕЩА НЕГОВАТА ОТГОВОРНОСТ !!!

В СЪЩОТО ВРЕМЕ ВОДАЧА Е БЕЗ ЗАСТРАХОВКА ГО !!

Над 3 милиона полици в момента са НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ , защото по тях застрахователя носи риск на СУБЕКТ, който не би предизвикал по никакъв начин ВИНОВНО ПОВЕДЕНИЕ!!

МЕНДА И ВНОСИТЕЛИТЕ ЯВНО СА ТОТАЛНО СБЪРКАНИ И НЕПОЗНАВАЩИ МАТЕРИЯТА !!

Не разбирам тези хора били ли са в ЕВРОПА и САЩ ?!!

НАЯСНО ЛИ СА , ЧЕ ТАБЕЛАТА НА МПС-то СЪДЪРЖА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВОДАЧА , А НЕ ЗА АВТОМОБИЛА.

НАЯСНО ЛИ СА , ЧЕ В ЦЯЛ СВЯТ СЕ ЗАСТРАХОВА ВОДАЧА , А НЕ АВТОМОБИЛА?!

БЕЗКРАЙНО СЪМ РАЗОЧАРОВАН ОТ ЗАКОНОТВОРЧЕСТВОТО НА ТЕЗИ ИЗБРАННИЦИ.

НЕ ЗА ЗАКОНОТВОРЦИ , А ЗА ПЪДАРИ НЕ СТАВАТ !!
1
 
6
 
8
крас до: mick
преди 1 година
Няма профилна снимка
Безумна държава с безумни законотворци, които вменяват ОТГОВОРНОСТИ НА АВТОМОБИЛА , А НЕ НА ВОДАЧА КАКТО БИ ТРЯБВАЛО ДА Е И КАКТО Е ПО СВЕТА!

ЗАКОНОТВОРЦИТЕ СА НИ ПО СТРАШНИ ОТ ПРИРОДНО БЕДСТВИЕ!!

Как изобщо може да им го роди главата да вменяват отговорности за ПТП на АВТОМОБИЛА , и да при нужодават застрахователите да поемат риска на АВТОМОБИЛА КОЙТО НЯМА НИКАКВА ПРИЧИННО СЛЕДСТВАНА ВРЪЗКА С НАСЪПИЛОТО ЗАСТРАХОВАТЕЛНО СЪБИТИЕ?!!

В същото време отговорността на ВИНОВНИЯ ВОДАЧ ОСТАВА НЕПОКРИТА!!!

ИЗДАДЕНИТЕ ДО ТОЗИ МОМЕНТ НАД 3-ри МИЛИОНА ПОЛИЦИ НА МПС -та са НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ ЗАЩОТО ПО ТЯХ РЕАЛНО НЕ СЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ !!

Не виждам кой друг освен Радев , би могъл да върне направените поправки в КОДЕКСА ЗА ЗАСТРАХОВАНЕ давайки указания за застраховка на ГО на ВОДАЧА, а не на АВТОМОБИЛА!!
0
 
19
 
7
преди 1 година
бонус малус обвързан с автомобил е еманация на некадърността на това управление. бие по простотия и данък уикенд. мисля, че дори не млже да бъде облечено в правна рамка.но с наще калпави закони знам ли...
1
 
7
 
6
abdul до: mick
преди 1 година
Няма профилна снимка
И като резултат ще има евтини коли убийци, които се движат без ГО. Очертава се пълен цирк. Дано само някоя такава да не сгази някой големец на някой протест дано.
1
 
19
 
5
преди 1 година
Няма профилна снимка
НЕУВАЖАЕМИ ДЕПУТАТИ ,

Трябва да сте доста големи *** щом ЗАСТРАХОВАТЕ ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ НА АВТОМОБИЛА, а не НА ВОДАЧА КАКТО Е В ЦЕЛИЯТ ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ!!

Остава да призовавате в съда като ОБВИНЯЕМ И "ВИНОВНИЯ" АВТОМОБИЛ , А НЕ НЕГОВИЯ ВОДАЧ !!

В момента има над ТРИ МИЛИОНА НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ ПОЛИЦИ ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ при които ЗАСТРАХОВАТЕЛЯТ ПОЕМА И НОСИ РИСКА НА СУБЕКТ КОЙТО В ЕДНО ПТП НЕ ПОРАЖДА ВИНОВНО ПОВЕДЕНИЕ !!!!!

В СЪЩОТО ВРЕМЕ ОТГОВОРНОСТТА НА ВОДАЧА ОСТАВА НЕПОКРИТА ЗАЩОТО ЗАСТРАХОВКАТА НЕ Е НЕГОВОТО ИМЕ , А НА АВТОМОБИЛА.

С ПОДОБНИ КРЕТЕНИЗМИ ДА СЕ НАЛАГА СИСТЕМАТА МАЛУС НА АВТОМОБИЛ , ЗАКОНОТВОРЦИТЕ МОГАТ ДОСТОЙНО ДА БЪДАТ ВПИСАНИ В КНИГАТА НА ГИНЕС ЗА ЕДИНИЦА МЯРКА НА ПРОСТОТИЯ И БЕЗХАБЕРИЕ.

НАДЯВАМ СЕ ТЕКСТОВЕТЕ И ПОПРАВКИТЕ ПРИЕТИ ОТ ПАРЛАМЕНТА ДА БЪДАТ ВЪРНАТИ ОТ ПРЕЗИДЕНТА ОБРАТНО ЗА РАЗГЛЕЖДАНЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.

НЕ ДОПУСКАМ РАДЕВ ДА ПОЕМЕ ПЕРСОНАЛНАТА ОТГОВОРНОСТ И ПРОПУСНЕ ПОДОБНИ КРЕТЕНИЗМИ РОДЕНИ В НА ЕДНА ГОВОРИЛНЯ В КОЯТО КОЛЕКТИВНАТА ОТГОВОРНОСТ СЕ Е ПРЕВЪРНАЛА В НАЙ ВИСША ФОРМА НА БЕЗОДГОВОРНОСТ!!
   1| 2