Т. Петкова: Инвестицията на България в „Турски поток” би била 2,6 млрд. лв.

Готови сме за реализацията на проекта, той може да донесе печалба от 4,3 млрд. лв., коментира министърът

   1| 2    
0
 
2
 
20
studioaa до: Императорът
преди 1 година
Само да попитам колко дашченца и лайткойнченца са достатъчни, за да си купи човек едно магаре след вчера?
1
 
9
 
19
преди 1 година
Винаги ми е било интересно защо Путин нападна навремето така злосно България . Сега вече е ясно , :) Някой надявам се от експертите тук има отговор ЗАЩО след като спря Южен поток Българи ударно модернизира всички компресорни станции по трасето на т.н. Турски поток :) . От самото начало Бг , Русия и Австрия играят заедно а отклонението за Турция е само за да се угоди на ЕП .
4
 
13
 
18
преди 1 година
Не е важно какво се говори, а какво се прави. А какво всъщност стана? Турски поток е по диагонала на Черно море и сочи точно към границата между България и Турция. Това не е оптимално трасе - даже е може би възможно най-дългото в Черно море. Нещо повече - на картата има и една чупка на тръбата към Турция точно преди границата? Защо не е изградено по права линия? Много е ясно намерението да има втора тръба към България без изобщо да се влиза в Турция. Това е умен ход, защото отсечката е малка и при нужда бързо може да се направи. А до тогава с това ще се извиват ръцете на България и ЕС.

Ако Русия искаше да помогне на братска България с Южен поток, щеше да пусне и газта за Турция да минава през тогавашния Южен поток. Ама такива планове изобщо нямаше. Нормално е Русия да си има интереси и да си ги гледа - тя не е благотворително дружество. Не може да им се сърдим, че си гледат интереса! Трябва и ние да си гледаме нашия!

АЕЦ Белене е огромен провал. Една атомна централа винаги ще е на печалба. И фактът, че България има ядрена енергетика е огромен престиж за нацията - 30-тина държави в света имат ядрена енергетика! Сега - ако правителството смята, че е лоша инвестиция да се строи - нека да предостави други инвестиционни възможности в страната!!! Защо българските инвестиции изтичат в чужбина? Защо пенсионните фондове инвестират в чужбина? Пари има... ама трябва и някой, който умее да ги управлява!!!
7
 
4
 
17
markov до: Sakamano
преди 1 година
Ми явно изобщо не си наясно какво мислят да правят ...ще се използва съществуващото трасе , като ще се достой само връзката с турски и 2 големи компресорни станции ...ама нали трябва да се лае за центове...
3
 
7
 
16
markov до: studioaa
преди 1 година
Еи кат ги измислите един цифри да ви се чуди човек на опорките. И що точно бичия пазар ще е 40-50 години ами не 100 или 10 ? Аре стига спекулации по темата от полит агитатори.
10
 
2
 
15
studioaa до: Императорът
преди 1 година
Петролът е навлязъл в тежък мечи пазар, природния газ ще го последва. Според мен е под голям въпрос дали ще може изобщо инвестицията да се възвърне. Икономиката се срива в последно време и може да се наложи да се чака едно 40-50 години, за да се върне инвестицията.
3
 
4
 
14
Sokratus до: Императорът
преди 1 година
Няма профилна снимка
Колко акции ще купиш в бъдещият турски поток, ако:
1. Дружеството е изцяло частно.
2. Българската държава си купува газта на границата с Турция и си получава сумата по договора за пренос до 2030 година (над €1млрд).
3. Ако се ползва българска газопреносна мрежа се плаща по договорената цена на 100км за 1000 куб,м или както е договорено
4. Турски поток АД си изгражда останалите газопроводи за собствена сметка и си ги експлоатира. България помага само за издаването на строителните разршение и друга документация. И лобира за изключение като на ОПАЛ.
5. Цената на газа по който купува България е с по-ниска цена съобразено с по-ниските разходи за пренос (в сравнение през Украйна), не колко кратно говорени от Газпром. До колкото помня над $20 долара на 1000куб.м
6. На кой ще си го продавате и на каква цена след България си е ваш проблем на инвеститорите.
И колко акции ще купиш?
4
 
9
 
13
deant до: Стоян Петров
преди 1 година
от 100 години насам по различни причини сме все от прецаканата страна. не знам какво бълнуваш, всички включиетелно и ние си правим гаргара с нас си..
2
 
7
 
12
преди 1 година
Няма профилна снимка
Както им го беше казала навремето Мария Антоанета - като не можете да си карате колите, карайте си частните самолети.
10
 
4
 
11
majnata до: Onia
преди 1 година
нанотехнологични продукти сигур имаш предвид ... : ))))
   1| 2