IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каракачанов не очаква коалиционни сътресения след оставката на Симеонов

Лидерът на ВМРО посочи още, че премиерът Бойко Борисов не е настоявал за оставката на Симеонов

11:28 | 17.11.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Валери Симеонов се оттегля в лично качество, а не като партньор в коалицията, така че не се очакват сътресения, нито в „малката”, нито в „голямата” коалиция. Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов в интервю за Нова. Той също така уточни, че Патриотите вероятно ще предложат друг свой вицепремиер, но името му все още е въпрос на обсъждане в коалицията.

Лидерът на ВМРО посочи още, че премиерът Бойко Борисов не е настоявал за оставката на Симеонов, като решението си вицепремиерът е взел сам, защото не желае правителството да бъде атакувано заради него.

„Не е имало настояване от страна на премиера Бойко Борисов за оставката на Валери Симеонов. Той ми се обади вчера около 14 часа, за да ме информира какво е решил. След това двамата отидохме при премиера и го информирахме за това негово решение. Той излезе с аргумента, че след като аз предния път съм го спасил, е редно да ме информира какво е решил да направи”, каза Каракачанов.

На въпрос дали се очаква оставката на Валери Симеонов да тушира създаденото обществено и политическо напрежение Каракачанов отговори, че в парламента при гласуването на бюджета проблеми с кворума няма. Той също така добави, че очаква напрежението, което беше създадено между майките на деца с увреждания и Валери Симеонов, да се тушира след оставката.

По време на извънредна пресконференция в петък Симеонов заяви, че причина за решението му е продължаващата медийна кампания, особено от последните два дни, срещу него.

Той също така заяви, че  не би искал да тежи на иначе успешното – по думите му, управление като „воденичен камък“, създавайки предпоставки за протести и атаки не само от опозицията, но и от извънпарламентарни групи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
serafima
преди 5 години
Толкова са прозрачни не само от гЕРБ, но и от твърде малката коалиция. На тримата - Симеонов, Каракачанов и Сидеров, толкова много им се стои във властта, та не се знае. И се правят на разсеяни за всичко, което се случва. Прави са, защото вече ще виждат парламент през крив макарон. И агент Иван, пишман-войводата от Русе иска да каже, че по никакъв начин няма да даде оставка, каквато иска Сидеров. Жалки, вредни, незначителни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
lyusien
преди 5 години
Нищо ново под слънцето Средния пръст няма да се казва вече Сидеров а Марешки Б Б ще си изкарат мандата до края Стига да иска
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още