IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво постигна Васил Божков начело на ЦСКА?

Победи в евротурнирите, но слабо представяне срещу "Левски" бележи управлението на милиардера

11:26 | 16.11.18 г. 1
<p>
	Срещата на ЦСКА срещу Ливърпул. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Срещата на ЦСКА срещу Ливърпул. Снимка: архив Ройтерс

Въпреки че собственикът на "Левски" Спас Русев отрече смяна на собствеността в клуба, На върха в отбора може да стане ветровито. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Гостът каза, че бившият шеф на ЦСКА Васил Божков има намерения да поеме 26-кратния шампион на България. "Но дали ще смени Спас Русев, или ще спонсорира клуба чрез някоя от фирмите си, ще разберем. Не е изключено да влезе и в Управителния съвет. Името на Румен Чандъров също е спрягано за акционер в "Левски", но и той засега отрича. Но е ясно, че финансовото положение на "Герена" не е цветущо и клубът има задължения от около 20 млн. лв.", заяви Коларов. 

Той припомни и какво е постигнал Васил Божков на "Българска армия". "Под негово ръководство ЦСКА елиминира Байер Леверкузен с Димитър Бербатов след две победи с по 1:0. Същият резултат беше постигнат и на "Анфийлд" срещу действащия европървенец Ливърпул. У нас обаче спечели едва две титли за седем години и статистиката срещу Левски беше слаба – 7 загуби, 6 равенства и 3 победи в първенството. ЦСКА загуби и два финала за Купата на България от "сините" по времето на Божков", припомни Коларов.

Вижте повече във видео материала! 

Още спортни новини и анализи четете в Gol.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
vale1
преди 5 години
Освен пари от Еврофутбол чрез нагласени мачове на ЦСКА не виждам какво друго е спечелил.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още