Ева Македонска: България не е евтина дестинация за аутсорсинг бизнеса

Трудно е да намерим таланти, които да са добре подготвени за дигиталната ера, в която живеем, твърди директорът "Човешки ресурси" в Ingram Micro София

0
 
2
 
8
Patilan до: European
преди 2 години
A million dollar question ;)
Поради простата причина, че в провинцията не знаят как да привличат инвестиции. на инвеститорите гледат като на златна кокошка, и бързат да я заколят.... с безумни такси и прочие. ...
В София пък, е политиката, а и Соф. община очевидно знае как да привлича инвестиции. Не че са светци!! Вместо директно да "брулят" бизнеса, те си работят със строителната мафия. а имотният бум е мнооого печеливш и за общината.
"За каквото и да ви говорят - става въпрос за пари!" беше писал някой ....
С две думи, в прованса са елементарните шмекери, докато в София са изтъчените шмекери ....
5
 
14
 
7
преди 2 години
Няма профилна снимка
всеки уважаващ себе си бизнес не трябва да има ейч ар отдел ако иска да привлича наистина качествени работници ... ейч арите са най големите некадърници в целия свят :)
5
 
27
 
6
преди 2 години
Няма профилна снимка
Тази жена не е съвсем коректна и искрена !
Да, "София е с почти 2 милиона души население, където изпитваме огромен недостиг на хора за бизнеса, в който са ангажирани около 50 хиляди човека.", НО (!!!) от тези 50 хил. човека ангажирани в аутсорсинг фирмите, вероятно 40 хил. са дошли от "провинцията" и не са "софиянци" … В този ред на мисли, защо движението на работна ръка в България трябва да е само от "провинцията" към София ?!?!?! Защо миграционните процеси в страната не се допуска, че е възможно да бъдат към други градове и други населени места ?!?!? Защо трябва да е само към София ?!
2
 
9
 
5
KPetkov до: neverland
преди 2 години
Няма профилна снимка
Не мога съвсем да се досетя, но като видя думите аутсорсинг бизнес се сещам за "Модерни времена" и поточната линия на Форд, аналогия някаква. От такива бизнеси също има нужда :)
1
 
25
 
4
neverland до: neverland
преди 2 години
Няма профилна снимка
Ако толкова не им пука колко ще плащат за заплати и данъци...защо не ходят и не си седят в Германия, Франция, Австрия. Предполагам там има квалифицирани кадри :)
1
 
21
 
3
neverland до: KPetkov
преди 2 години
Няма профилна снимка
Хаха, да бe, и на мен ми стана смешно като прочетох за ниското тегло на разходите за заплати и данъци :) То това е основното.
5
 
12
 
2
преди 2 години
Няма профилна снимка
Ейч Ар, пък разбира от данъци и цена на труда :)

По-малко определящи фактори са географската локация, цената на труда и данъка общ доход от 10%.
4
 
27
 
1
преди 2 години
Няма профилна снимка
На българския бизнес все му е трудно да намери кадри,направете си кадри бе,стига сте се оплаквали само,като не искате да си правите кадри,вдигнете заплатите във фирмите ви близки до западна европа и ще ви дойдат кадри от цял свят.Егати изтъркания лаф и оправдание е това.