IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Директорът на Panasonic: Tesla остава незасегната от проблемите около Илон Мъск

Американският автомобилен концерн е в преговори с Panasonic за увеличаването на капацитета на батериите за електромобили над 35 гигаватчаса

18:18 | 31.10.18 г. 3
<p>
	Главният изпълнителен директор на Panasonic&nbsp;Казухиро Цуга. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор на Panasonic Казухиро Цуга. Снимка: Ройтерс

Изпълнителният директор на японската технологична компания Panasonic Казухиро Цуга заяви, че е бил притеснен заради проблемите около Илон Мъск, но вижда, че те не са повлияли върху бизнеса на американския производител на електромобили Tesla. 

По време на пресконференция на Panasonic, която произвежда батериите за електромобилите на концерна от САЩ, Цуга сподели, че в момента текат преговори между двете компании за увеличаването на капацитета на батериите над 35 гигаватчаса, съобщава Ройтерс.

Променливото поведение на изпълнителния директор на Tesla през последните месеци, което застраши устоите на автомобилния бизнес на компанията, се изразява в различни аспекти.

Някои от тях са употребата на марихуана по време на радио интервю, провокативни постове в социалната платформа Twitter и натиск заради заведеното срещу него от Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ, което доведе до солидни глоби и изисквания за промени в някои управленски позиции.

Някои анализатори дори препоръчват на Tesla да назначи силен втори ръководител.

Цуга добави, че Panasonic ще продължи да следи отблизо дейността на своя партньор и събитията около Илон Мъск.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
khao
преди 5 години
гледай на коментара на японеца като на политкоректен отговор към най вероятно ***.лоу.мен журналистически въпрос ... всичките аспекти изредени от него са пренебрежими и с нищо не пречат на развитието на компанията... бил пушил трева в ефир, бил пил кафе със закуската си, бля бля ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 2
Sokratus
преди 5 години
Втори Аспект: Tesla е по-ефективна от първият си конкурентИзлезоха първите тестове на Jaguar I-Pace срещу Tesla Model X 90D. Model X e 23% по ефективен при разхода на ток. При положение е, че е с 260кг по-тежък! Тестовете са правени в Германия от Немци!!! Чакаме тестове и на Audi E-tron!;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 2
Sokratus
преди 5 години
"Променливото поведение на изпълнителния директор на Tesla през последните месеци, което застраши устоите на автомобилния бизнес на компанията, се изразява в различни аспекти."Аспект номер едно изкара компанията на печалба! Само дребните души гледат какво говори някой, а не какво прави!;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още