IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин иска да се срещне с Тръмп в Париж

Идеята е двамата държавници да разговарят във френската столица, за да изяснят причините, поради които САЩ се октазаха от ядреното споразумение с Русия

22:30 | 23.10.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Руският държавен глава Владимир Путин и&nbsp;американският съветник по националната сигурност Джон Болтън. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Руският държавен глава Владимир Путин и американският съветник по националната сигурност Джон Болтън. Снимка: Ройтерс

Руският държавен глава Владимир Путин заяви пред американския съветник по националната сигурност Джон Болтън, че би желал да се срещне с президента на САЩ Доналд Тръмп през ноември, за да проведат нови разговори, съобщава Ройтерс.

Идеята е двамата държавни лидери да се срещнат във френската столица на 11 ноември, когато се чества 100-годишнината от края на Първата световна война и да се доизясни причината за оттеглянето на САЩ от ядреното споразумение с Русия. 

В понеделник Болтън обсъди със секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев изгледите за диалог между двете страни по редица стратегически въпроси.

Основната идея за визитата на Болтън в Москва е да бъде обяснена причината, поради която преди броени дни Доналд Тръмп реши да изтегли САЩ от ядреното споразумение с Русия.

Пред американския пратеник Владимир Путин е констатирал, че въпреки американските санкции търговията между двете страни се развива, както и взаимните инвестиции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Asdf1234
преди 5 години
Ромите и тези имперски представители на големи държави, разбират само от тоягата. Защо, ще ходи да се среща в Париж. Защото май срещу него застана по-луд от него.... Що не вземат да се разберат и да излязат на тепиха, пък да се побъхтят лично, а не да залагат на карта живота на милиони хора. Единият да си ходи праведен и на земята, щото не е ясно дали след кашите, които надроби, ще отиде в Рая. Другият да си го озъптят неговите по-скоро. Че накрая, ще ни взривят всичките..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още