IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спасени в морето мигранти очакват с месеци прехвърлянето си в Германия

След прегледи и интервюта мигрантите трябва да бъдат проучени и от германските разузнавателни служби

14:41 | 21.10.18 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Над 100 мигранти, спасени с кораби, чакат от месеци в Италия и Малта, за да бъдат изпратени в Германия, както им бе обещано, посочва федерално запитване на германски депутати, съобщават ДПА и БТА.

Справката сочи, че 115 мигранти остават в двете южноевропейски страни, които им позволиха да слязат на брега, след като други страни членки на ЕС обещаха да ги приемат.

Германското правителство каза, че мигрантите първо трябва да преминат медицински прегледи, да бъдат регистрирани и интервюирани преди да бъдат прехвърлени в Германия. Проучването сочи, че те също така трябва да бъдат проучени от германските разузнавателни служби. Едва след тези процедури германската федерална служба за бежанците координира прехвърлянето. 

Агенцията вече се е свързала с няколко общини, които са проявили интерес да приемат бежанците.

Ула Йелпке, говорителка на парламентарната група на "Левите", които внесоха запитването, похвали Берлин за предложението да приеме мигранти, но допълни, че обещанието трябва да бъде изпълнено бързо.

Става въпрос за 50 души, които бяха спасени от два военни кораба в Средиземно море на 13 юли и свалени в Сицилия и 65 души, които бяха спасени от кораба за спасителни мигрантски мисии "Акуариус" на 10 август и бяха оставени в Малта. Няколко страни от ЕС вече посрещнаха мигрантите, чието влизане първоначално бяха одобрили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
BobbyM
преди 5 години
Тези "спасявания" са проблем на европа. Чрез тя тя изпраща ясни сигнали че незаконните действия по неините граници не само не се наказват но и се толерират. Това е естествен магнит за мандрилите от близо и далеч...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 0
majnata
преди 5 години
Нека ги прибира Германия !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 0
penman
преди 5 години
Спасението на Европа е неспасението (да се оставят да се удавят) на черните нашественици!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 0
majnata
преди 5 години
"Спасени в морето мигранти очакват с месеци прехвърлянето си в Германия"Баси безумието ! Ми върнете ги на африканския бряг , щом сте ги спасили бе !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още