IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Круизи между Истанбул, Варна и Сочи ще свържат черноморските пристанища

Това са договорили кметове в черноморски курорт Сочи

10:55 | 02.10.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Реализирането на круизи с пътнически кораби между черноморските пристанища на Турция, България и Русия е било договорено от представители на среща на кметове от черноморските градове, която се е провела в руския черноморски курорт Сочи, съобщава за БТА журналистката Нахиде Дениз. 

В срещата, организирана по инициатива на кмета на Сочи Анатолий Пахамов, са участвали кметове на черноморски селища от България, Русия, Турция, Грузия, Румъния, както и дипломати и отговорни представители на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС).

Председателят на комисия на Парламентарната асамблея на ЧИС Джемал Йозтюрк, депутат от ПСР от турския черноморски град Гиресун, посочи, че срещата е протекла много ползотворно и са били обсъдени възможностите за разширяване на туристическите контакти и пътувания между населението от държавите, граничещи с Черно море.

"В рамките на тази стратегия предстои да се организират пътнически круизи между черноморските пристанища Истанбул, Варна и Сочи. Така ще се разширят възможностите за пътуванията на населението от всички държави от черноморския регион. Както и търговско-икономическото сътрудничество между трите важни пристанища на Черно море, което обединява хората от много страни", каза турският депутат.

По думите му комисия от представители на Истанбул, Варна и Сочи ще подготви договор, който ще бъде подписан официално.

Следващата среща на кметове на черноморските държави ще се състои в Истанбул догодина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
bhristov
преди 5 години
Софийските мутри- Маджо и Таки като завземат пристанището ще се чудим после какво ще се свързва. Ще си останем с пръст в устата, а те ще си прибират паричките, както са започнали вече да правят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още