IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google тества услуга за стрийминг на игри

От 5 октомври избрана група от потребители ще може да ползва новата платформа

13:02 | 02.10.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Интернет гигантът Google обяви, че си партнира с Ubisoft, за да тества собствена стрийминг услуга за игри, като предложи най-новата версия на „Assassin’s Creed”, предава Ройтерс.

Ограничен брой играчи ще могат да стриймват излизащата скоро “Assassin’s Creed Odyssey”, действието на която се развива в Древна Гърция. Стриймингът ще се осъществява през браузъра Chrome на лаптопи или настолни компютри, сочи нова публикация в блога на Google.

Избраните потребители ще могат да играят играта от 5 октомври, без да плащат в рамките на теста на Project Stream.

Ако тестът се окаже успешен, това ще постави Google в челните редици на бизнеса с видео игри, който позволява на хората да стриймват, за да играят, вместо да използват дискове или да свалят самата игра.

Google разработва базирана на абонамент услуга за стрийминг на игри, която може да работи или на нейния Chromecast, или на конзола на Google, писа още през февруари Information.

Освен това през март търсачката обяви и нови инструменти за разработчици на игри, с което отправя предизвикателство към технологични конкуренти като Twitch на Amazon за привличането на по-голям дял от привлекателната индустрия за стрийминг на игри.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
pioner
преди 5 години
Twitch.tv го има от 2011, а от 2014 е собственост на Amazon. facebook стартира наскоро своята стрийминг услуга. Единствения начин Google да се наложи е чрез ексклузивни партньорства, а такова в случея няма защото Assassins Creed Odyssey се стриймва и по Twitch.tv.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още