IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Алтерко“ свива загубата си от началото на годината

С началото на новата учебна година от компанията очакват продажбите на часовниците MyKi да подкрепят финансовите им резултати

12:15 | 30.08.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: &quot;Алтерко&quot; АД</em></p>

Снимка: "Алтерко" АД

Компанията за смарт продукти „Алтерко“ АД увеличава приходите си от продажби с 4% до 18,2 млн. лв. през първата половина на тази година. Това става ясно от консолидирания отчет на дружеството за второто тримесечие на тази година, разпространен чрез сайта на Българска фондова борса.

Разходите по икономическите елементи обаче се повишават с 6,9% за полугодието и така към 30 юни 2018 г. възлизат на 18,2 млн. лв.

„Алтерко“ АД отчита загуба от 411 хил. лв. за полугодието спрямо печалба от 148 хил. лв. през същия период на миналата година. Сумата обаче е по-малка спрямо предишния период на тази година, когато загубата бе в размер на 500 хил. лв.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
„Очакванията на мениджмънта, на база на вече направените поръчки за продукти, са, че с начало на новата учебна година и планираното през следващите месеци пускане на пазара на нови устройства от серията часовници MyKi, както и на нови устройства, положителният финансов тренд ще бъде много по-значителен“, съобщават от компанията.

От ръководството на „Алтерко“ обясняват още, че до края на второто тримесечие на 2018 г. компанията е инвестирала в развитието на нови продукти и услуги и разширяване на търговска си дейност, което е било свързано със значителни разходи.

Технологичната компания от групата – „Алтерко Роботикс“ ЕООД - успешно предлага своите устройства вече в над 64 държави по целия свят, като сред последните включени в списъка се нареждат Австралия, Нова Зеландия, Обединените Арабски Емирства, Канада и др., допълват още от дружеството.

Акциите на "Алтерко" АД поевтиняват с 18,70% в последните 12 месеца до 2,07 лв. за акция и 28,05 млн. лв. пазарна капитлизация.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още