IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„ЕМКА“ АД увеличи капитала си със 193,9 хил. лв.

Производителят на кабели и проводници пласира 90% от предложените акции

10:53 | 23.08.18 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Севлиевският производител на кабели „ЕМКА“ АД увеличи успешно капитала си, след като са били записани 90% от предложените 215 хил. акции, т.е. 193 950 обикновени, поименни, безналични акции с право на глас всяка и номинална стойност от 1 лев. Това става ясно от съобщение за промяна в капитала на дружеството, разпространено чрез сайта на Българска фондова борса.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Крайната дата за записване на акциите беше 8 август 2018 г. Сумата, получена срещу записаните акции, е съответно 193,9 хил. лв. Право да запишат акции от новата емисия имаха всички членове на СД, прокуристът, търговският пълномощник, директорите на дирекции, заместник-директори, ръководителите направления, началник цехове и ръководители на отдели в дружеството към датата на Общото събрание на дружеството.

През второто тримесечие на тази година „ЕМКА“ АД отчете ръст от 14% на приходите си от продажби до 55,4 млн. лв. спрямо същия период на миналата година. 

Разходите за дейността на специализираното в производство и продажба на кабели и проводници дружество към 30 юни възлизат на 52,8 млн. лв., което е с 15% повече в сравнение със същия период на миналата година. Нетната печалба на „ЕМКА“ АД се повишава с малко над 1% за периода април-юни на годишна база до 2,56 млн. лв.

На проведеното общо събрание на дружеството на 12 юни тази година бе взето решение част от печалбата за миналата година в размер на 1,58 млн. лв. (или близо 47% от финансовия резултат) да бъде отделена за изплащане на дивидент. Брутният дивидент на една акция е 0,073684 лв. Остатъкът от печалбата в размер на малко над 1,8 млн. лв. остана като неразпределена печалба.

Свързани компании:

ЕМКА АД(EMKA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
popo323
преди 5 години
Жива измама на гърба на останалите акционери , подаряваш акции на левче на избрани , цената на останалите спада .Измама по български в една умряла борса !Утре може да решат на други избрани и по 10 ст да им продадат акции !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
Ади
преди 5 години
Някой даже не си е потърсил подаръка?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
Ади
преди 5 години
Някой даже не си е потърсил подаръка?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 1
margen
преди 5 години
Набра от капиталовия пазар?! Това е несериозно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още